Skip to main content

Finale van de cross competitie

Na drie voorronde wedstrijden was op zaterdag 9 maart de finalewedstrijd van de cross competitie. Deze competitie gaat tussen de verenigingen uit de provincies Noord Holland, Utrecht en Flevoland. Waterland had de organisatie deze keer, en ze hadden een pittig parcours uitgezet in het recreatiegebied het Twiske, met flink wat hoogte verschillen. Het was er druk. Ruim 1000 hadden zich weten te plaatsen. Van DEM was de deelname aan de voorronde wedstrijden wat minder dan in voorgaande jaren, maar evengoed hadden zich er tien weten te klasseren.
Uiteindelijk deden er negen van DEM mee, want Mik was door de atletiekunie uitgenodigd om op deze dag aan een jeugd interland mee te doen. Het ging tussen: Nederland, Vlaanderen, Wallonie, Luxemburg en het Duitse Noordrijn-Westfalen. Hij deed daar het onderdeel hinkstapspringen
De cross dan. Onze prestaties waren hoger dan we vooraf ingeschat hadden, maar we vielen jammer genoeg enkele keren nét naast de prijzen. Zo kwam Kai 1 plaatsje tekort voor een podium plaats. En dat was ook het geval met Anna. Enkele meters voor de finishlijn werd ze nog gepasseerd, waardoor ook zij net naast de prijzen greep. Vrijwel alle andere DEM deelnemers eindigden op een hogere plaats dan er op grond van de prestaties in de voorronde wedstrijden verfwacht werd.
De foto’s en de uitslagen zijn via onderstaande link te bekijken