Skip to main content

Egmond Halve Marathon

Naast de halve marathon van Egmond, (over het strand en dan door de duinen weer terug) is er voor de jongste deelnemers ook een mini marathon. Die gaat over 1 of 2 km en wordt gelopen op het terrein van camping Bakkum, gedeeltelijk over het parcours waar ook de grote loop langs komt. Van DEM deed er een tiental deelnemers mee.
Op de 2 km voor de jongens van 10 t.m. 13 jaar was er een prachtige overwinning voor George Ignatev. Zijn tijd was 10 minuten en 9 seconden. Bij de meisjes van de leeftijdsgroep werd Silke Potma vierde en Liv Janssen vijfde.
Bij de 1 km was er wat verwarring. Er zou eerst in 2 groepen gelopen worden ( 4 tm 6 jaar en 7 tm 9 jaar) maar die groepen werden samengevoegd, zodat een flink aantal lopers de start misten, maar die mochten later gelukkig met de 2 km meelopen, waarbij ze halverwege mochten stoppen, zodat ze wel hun medaille kregen, maar hun juiste klassering misten.
Bij de jongens van 7 tm 9 jaar kwam Kai Kolder als vijfde binnen. Roderick Meuzleaar werd er 15 e. En bij de meisjes kwamen Tess Meijer en Juliette Meuzelaar vlak na elkaar als vierde en vijfde over de finishlijn.
Dan de jongste groep, die van 4 tm 6 jaar. Bij de jongens werd Indigo Duijn derde, en bij de meisjes werd Lizelotte Meuzelaar vierde.
Stacey Ignateva behoorde bij diegenen die de start van hun groep misten. Maar gezien de tijd die ze liep zou bij de meisjes van 7 tm 9 jaar op de derde plaats geeindigd zijn.
Foto’s en uitslagen via onderstaande link.