Skip to main content

Cross competitie

De zomer competitie en de finales daarvan zijn alk weer een tijdje achter de rug, en dus is het nu tijd voor de winter competitie, de cross competitie dus.
De competitie gaat tussen de pupillen en de junioren uit de provincies Noord Holland, Utrecht en Flevoland. Gezien de grote aantallen deelnemers zijn er3 poules, DEM zit in de poule Midden dat is het zuidelijk gedeelte van Noord Holland, en dat is zo ongeveer Kennemerland, Amsterdam en het Gooi.
De eerste wedstrijd voor ons was in het recreatie gebied, Het Twiske, ten Noorden van Amsterdam. Het was er druk, met ruim 1000 inschrijvingen. Er waren groepen bij van ongeveer 100 deelnemers.
De organiserende vereniging, AC Waterland had gezorgd voor een prachtig afwisselend parcours, waarin ook nogal wat hoogte verschillen in zaten.
We hadden van DEM in voorgaande jaren wat meer deelname dan deze keer, en ook podium plaatsen waren er voor ons deze keer niet bij. Maar wel een aantal mooie top-10 noteringen. En wel voor Jet, Mik Juliette en Ryan.
Voor de volgende wedstrijd moeten we naar de Gaasperplas, in Amsterdam ZO.
Wie deze keer niet meedeed, kan daar natuurlijk evengoed nog aan meedoen.