Nationaal brons voor Fiene Rosendaal en Britt de Graaf

Nationaal brons voor Fiene Rosendaal en Britt de Graaf

Met wedstrijden in Apeldoorn, Assendelft en Vught is het indoorseizoen voor de DEM atleten dit weekend goed losgebarsten. De belangrijkste wedstrijd op de atletiekkalender was het nationaal kampioenschap voor CD junioren in Apeldoorn. Atletiekvereniging DEM was hier met zes meisjes junioren vertegenwoordigd. Twee keer brons was er in de jongste junioren leeftijdscategorie, de meisjes D1. Britt de graaf wist een medaille te veroveren op de 1.000 meter in een tijd van 3.24,11 minuten. Fiene Rosendaal werd 3e bij het verspringen met een afstand van 4,38 meter. Rosendaal wist zich met een 3e tijd (en een persoonlijk record) van 11,05 seconden ook nog eens te plaatsen voor de finale van de 60 meter horden. In de finale wist de atlete haar halve finale tijd echter niet te benaderen en moest zij genoegen nemen met een achtste plek. Na haar bronzen medaille bij het verspringen kon Fiene Rosendaal hier echter niet lang om treuren.

Bij de meisjes C grepen de DEM meisjes op de 4x50 meter estafette net naast de nationale medailles. Lotte Ploeger, Eline Brouwer, Lynn van der Meij en Zoë Lammertink kwamen tot 27,65 seconden en plek vijf. Drie hordeloopsters reikten namens AV DEM tot de halve finale. Lotte Ploeger (10,27 sec.), Eline Brouwer (9,59 sec.) en Lynn van der Meij (9,98 sec.) kwamen alle drie tot een persoonlijk record op de 60 meter horden, maar wisten zich helaas niet te plaatsen voor de finale.
In de aanloop naar hun Nederlands Kampioenschap in februari kwamen de DEM sprinters uit bij 60 meter wedstrijden in Assendelft. De snelle mannen beginnen op scherp te staan en we zagen dan ook valse starts van Jamaal Awad, Karünzio Koulen en Noa Struyve. Darlin van der Werff bleef koel en kwam bij de A junioren wederom tot een snelle 7,52 seconden.
Dylan Langeveld kwam na zijn gebroken arm voor het eerst in Vught weer in actie op het spectaculaire onderdeel polsstokhoogspringen. Hij opende het indoorseizoen, ter voorbereiding op zijn NK, met een keurige 3,80 meter en plek vijf in de wedstrijd.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op