Mannen atletiekvereniging DEM flikken het!

Mannen atletiekvereniging DEM flikken het!

De mannen van atletiekvereniging DEM hebben het geflikt. Drie jaar hikten ze er tegen aan en lukte het net niet. Maar dit jaar plaatsen ze zich dan eindelijk voor de promotiefinale 2e klasse van de landelijke verenigingscompetitie. De landelijk beste zeven verenigingsploegen na drie voorronden uit de 3e klasse plaatsen zich voor deze finale, samen met de laagste vijf ploegen uit de 2e klasse. Na de tweede voorronde stonden de DEM mannen precies 7e (van de 100 deelnemende ploegen).
Zondag moest het bij Suomi in Santpoort gebeuren voor de DEM ploeg. DEM stond op volle oorlogssterkte aan de start. Een mooie mix team van jong en oud, met als jongsten de 15 jarigen Noa Syruyve, Duncan van Ling en Karunzio Koulen en als oudsten de master atleten Ralph Apeldoorn, Rob Moen, Joris de Ruiter en Jack Dekker. Waarbij aangetekend dat Jack Dekker Jack doet aan kogelstoten en kogelslingeren en zelfs al boven de 70 is.

De dag begon bijzonder ongelukkig in Santpoort want hordeloper Vyron Saridin had zich in de locatie vergist en stond in Haarlem. Gelukkig hield de tweede hordeloper Mats Beentjes het hoofd koel. Hij wist zelfs de wedstrijd te winnen en bezorgde de DEM ploeg hiermee veel punten.
Opvallend was dat de DEM mannen in Santpoort alle looponderdelen wisten te winnen. Naast Mats Beentjes op de 110 horden, won Jamaal Awad de 100 meter (11,07 sec.), Jordy Kluft de 200 meter (22,38 sec.), Hans den Boer de 400 meter (52,23 sec.), Martijn Dijkstra de 800 meter (2.00,09 min.)en Ronald Poel de 5 kilometer (15.34,37 min.)
De mooiste loopoverwinning was toch wel die op de 4x400 meter. Met een voorsprong van dik 14 seconden, dat is ruim 100 meter, won het DEM kwartet Hans den Boer, Michiel van der Groen, Dylan Langeveld en Martijn Dijkstra de wedstrijd in een zeer snelle 3.34,11 min.
De DEM mannen wonnen de poulewedstrijd in Santpoort met overmacht. Met het puntentotaal van meer dan 7200 punten werden zij deze derde voorronde landelijk zelfs ook 3e. Ze moesten alleen de ploegen van Haag Atletiek en Spirit Oud Beijerland voor laten gaan.
In het eindklassement na drie voorronden is DEM opgestoomd naar landelijk de 4e plek. De mannen uit Beverwijk gaan dus in september strijden voor de felbegeerde promotie naar de 2e klasse!!!

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op