DEM 1 november rookvrij

Vanaf 1 november (Start van het nieuwe seizoen) gaat AV DEM zich nog meer richten op gezondheid. We willen kinderen het goede voorbeeld geven wanneer zij bij ons sporten. Dit houdt in dat we ons sportterrein rookvrij gaan maken. Waarom op weg naar rookvrij? Sporten is gezond en roken niet. Roken en sport passen niet bij elkaar. Wij willen kinderen een rookvrije sportomgeving bieden. Zo worden zij minder verleid te gaan roken en wordt het schadelijke meeroken voorkomen. 

Het is moeilijk voor kinderen om roken te weerstaan als anderen in hun omgeving roken, vooral als het om rolmodellen gaat zoals sporters tegen wie zij opkijken en trainers. Zien roken, doet roken. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein wordt dit voorkomen. Kijk op www.hartstichting.nl/rookvrij-sporten.

Wat verandert er?

Vanaf 1 november zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We willen rokers alleen vragen om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de baan en het terras zijn rookvrij. We begrijpen dat dit even wennen is. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als AV DEM onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

Interview Rob Tuinstra

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere dag raken 100 kinderen in ons land verslaafd aan roken. We willen ervoor zorgen dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is zo’n belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie. www.rookvrijegeneratie.nl.

We hopen dat u net als AV DEM zich sterk wilt maken voor een gezonde omgeving voor onze jeugdatleten en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en te helpen herinneren aan de nieuwe afspraken. Mocht er onduidelijkheid zijn dan kunt u ons altijd bereiken voor vragen en opmerkingen.

Wilt u hulp bij het stoppen met roken?

Meer info over rookvrij sporten

Waarom een rookvrije generatie?

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op