DEM mannen missen waarschijnlijk nipt promotiewedstrijd

DEM mannen missen waarschijnlijk nipt promotiewedstrijd

Ondanks diverse onregelmatigheden in de wedstrijduitvoering en puntentelling, kunnen we (voorzichtig en onder voorbehoud) concluderen dat de onze DEM mannenploeg nipt de finalewedstrijd om promotie naar de 2e divisie zal missen. De laatste ronde van de baanatletiekcompetitie was er één vol onregelmatigheden. Zo is het nog niet duidelijk of onderdelen en dus punten geschrapt gaan worden wegens slechte weersomstandigheden (onweer) in andere poules en verkeerde uitslagen. Ook ons mannenteam is vooralsnog de dupe van een fout in de uitslagen, zo kregen zij een verkeerde 4x400 meter tijd toebedeeld, een protest loopt nog.

Bij aanvang van het atletiekseizoen was er geen DEM atleet die rekening hield met een eventuele promotie van onze mannen naar de2e divisie, en nu waren ze zo dichtbij.... En wat een mooie laatste poulewedstrijd lieten onze mannen zien!
Onder aanmoediging van Stan Niesten behaalden onze mannen drie keer goud, vier keer zilver en twee maal brons bij de poulewedstrijd in Alphen a/d Rijn.
Topper van de dag was natuurlijk Thame, hij liet de Marquetteloop schieten en won met overmacht de 5.000 meter op de baan in 16.51,91 minuten. Davis was de snelste van de dag op de 110 horden in 17,52 seconden en Alexander was de beste verspringer met een afstand van 6,71 meter.
Jordy was goed voor twee keer zilver. Heel blij was hij met zij zilveren 100 meter in 11,36 seconden. Heel goed zo’n week voor het NK junioren, de scherpte begint te komen. (Overigens knalde Jamaal er met pikstart een 11,46 seconden uit, ook voor hem een persoonlijk record en uiteindelijk plek 4).Minder blij was Jordy met zijn zilveren 200 meter. Jordy vertelde nog stoer aan Stan dat hij even ging winnen met 10 meter voorsprong.....maar hij had geen rekening gehouden met gretige tegenstanders die niets liever willen dan hem van de overwinning houden.... Ook zilver was er voor ons 4x400 meter team. Bij de afwezigheid van Kevin hadden wij Jamaal als joker ingezet en wat had onze sprinter het zwaar, maar wat deed hij zijn best...... En dat voor iemand die bij voorkeur de 60 meter loopt en 100 meter al lang vindt! Samen met Alexander, Hans en Davis finishte dit team uiteindelijk in 3.33,19 minuten. Het laatste zilver was voor Davis die “alweer” 1,85 meter hoog sprong.
Brons was er voor Hans in 52,76 op de 400 meter en hij kan nog veel sneller zegt hij zelf, en voor Lars in 2.00,71 minuten, ook hij kan veel sneller zegt hij zelf.....
Joris was goud waard op de werponderdelen (kogelstoten en –slingeren). Hij constateerde dat hij op deze onderdelen samen net zoveel punten haalde als de meeste van zijn teamgenoten op een enkel onderdeel. Alle teamgenoten waren echter erg blij met Joris!
Koert heeft nog wat last van studieperikelen, hij gaat in september een paar knallers van verspringwedstrijden neerzetten.
Hulde trouwens voor de teamgeest van ons mannenteam. Alle mannen waren om 11.00 uur al bij de start van het eerste onderdeel aanwezig. Alexander kon zijn verspringwedstrijd dus onder luidde aanmoediging beginnen!! Leuk detail, voor de allereerste keer wist een DEM mannenteam een poulewedstrijd te winnen......
De vrouwen hadden een rare wedstrijd. Vanwege een ernstig ongeluk bij het polsstokhoogspringen werd de wedstrijd gestaakt en uiteindelijk afgelast. Hoe de Atletiekunie hier mee om zal gaan, weten we niet, maar onze vrouwen zullen hoe dan ook moeten gaan strijden in de degradatiewedstrijd naar de 3e divisie.......

No video selected.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op