NK Amsterdam, clubrecord 4x100 meter estafette

Met vier mannen en een vrouw vaardigde DEM een klein maar select gezelschap af naar het NK senioren in het Olympisch Stadion.

Onze eerste troef was Jitske. Zij sprong zich met een hoogte van 3,70 meter makkelijk door de kwalificatie van het polsstokhoogspringen. In de finale werd zij met een hoogte van 3,67 meter zesde.

Jordy had zich als eerstejaars A junior al voor dit kampioenschap bij de grote mannen gekwalificeerd op de 200 meter. Jordy had de pech onder vervelende weersomstandigheden te moeten lopen. Het doel was immers om zijn persoonlijk record aan te scherpen naar een tijd rond de 22,50 seconden. Jordy liep onder de lastige omstandigheden een knappe race want met 22,94 seconden noteerde hij de tweede tijd ooit uit zijn carrière.

Het vuurwerk van dit kampioenschap werd voor DEM gebracht door het 4x100 meter mannen team. We hadden een juniorenteam aan de start staan met als doel een tijd onder de 44 seconden lopen. De mannen (jongens) dachten eigenlijk nog een maatje te klein te zijn voor een kampioenschap met alle nationale sprintkanonnen. Maar Hans, Jordy, Jamaal en Alexander werden “gewoon” 5e van Nederland en lieten in de finale de ploegen van U-track, Phoenix en Hellas domweg ruim achter zich. De ploeg zette dan ook een razendsnelle 43,47 seconden op de klokken. Dit betekende dat zij 0,87 seconden sneller waren dan hun beste tijd vorig jaar. De mannen noteerden dus wederom een DEM clubrecord en staan inmiddels tweede op de nationale ranglijst. Tevens zijn zij nu favoriet voor de titel bij het NK voor junioren dat over twee weken in Breda wordt gelopen.

Met een vijfde en een zesde plaats kende DEM een geslaagd kampioenschap, volgend jaar op naar de medailles!!!

No video selected.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op