Competitieseizoen gestart!

Competitieseizoen gestart!

De drukte is bij de baanatletiek losgebarsten. Zowel voor de vrouwen en mannen als voor de CD junioren stond de eerste ronde van de verenigingscompetitie op het programma. De mannen hadden van al deze ploegen wel de meest erbarmelijke weersomstandigheden.

De mannen hadden de wind c.q. de storm op de sprintnummers bij hun 3e divisie wedstrijd in Gouda pal tegen (tussen de 4 en 7 meter per seconde!), wat het lopen van snelle tijden onmogelijk maakte. Wel was er winst op het koningsnummer, de 100 meter, voor onze sprinters. Jordy en Jamaal wonnen ex aequo in 11,93 seconden voor gerenommeerde sprinters als Rakeem Zuylen (Utrecht) en Deon Plak (Almere) die al tijden van 11,20 seconden op hun naam hebben staan, Joris won onder het genot van een Hertog Jan zilver bij het hink-stap-springen met een afstand van 11,88 meter, evenals Davis die bij het hoogspringen over 1,80 meter wipte. De 1,90 meter bewaart hij voor de A junioren competitie volgende week.

2504 comp2 600 x 450Derde plaatsen waren er voor Jordy , Alexander , Jamaal en Synnargio op de Zweedse estafette, Davis op de 110 meter horden en Jordy op de 200 meter. De gebroeders Kohlenburg namen de lange loopnummers voor hun rekening. Jelco kwam solo in de wind tot 2.12,59 minuten en dus winst in zijn serie. Walter had 18.42,19 minuten nodig op de 5 kilometer. Alexander liep en passant nog even wel heel makkelijk een 400 meter in 52,67 seconden. Helaas beschikken onze mannen niet over sterke werpers, maar Alexander en Joris hebben hun best gedaan om de nodige punten te verzamelen bij het kogelstoten en discuswerpen. De DEM ploeg vinden we dan ook terug in de bovenste helft van de tussenstand van de 3e divisie. Wellicht kunnen de DEM mannen nog gaan strijden om promotie naar de 2e divisie, zeker als geblesseerde atleten als Rob en Stan weer hun steentje bij kunnen dragen. Ook werd Ronald gemist die heerlijk bij zijn zus in Suriname verbleef

 

Doordat vele dames verhinderd waren bestond de damesploeg uit 2 meisjes B, 1 meisje A en 1 dame. Hierdoor konden niet alle nummers bezet worden, zoals de 100 m horden en de Zweedse Estafette. Maar hulde aan de wel meedoende dames, die ook haast allemaal nog een nummer deden, waaraan ze nog nooit eerder hadden deelgenomen. Simone ging kogelstoten, maar zij moest tegelijkertijd de 800 meter lopen en omdat de wedstrijdleider niet toestond dat zij in de tweede groep meedeed kon zij slechts twee keer stoten. Renée en Djura namen als minst favoriete nummer hinkstap en discus voor hun rekening. Alle drie hadden daardoor wel een PR.
De omstandigheden waren abnormaal slecht: regen, hagel, storm en koud. De dames hadden winterjassen aan. De behaalde prestaties waren hierdoor niet echt aansprekend. Het enige lichtpuntje in de vrouwenploeg was Mariska Poel, zij liep in Woerden naar het brons op de 3000 meter in 10.50,61 minuten.
Dank aan de dames, die door hun deelname ervoor gezorgd hebben dat DEM niet uitgesloten is van de promotie/degradatiewedstrijd en derhalve niet automatisch degradeert naar de 3e divisie.

Ook de CD junioren zijn dit weekend gestart met de eerste competitiewedstrijden. De DEM junioren werkten hun wedstrijd af in Heerhugowaard. Hoogst genoteerde DEM ploeg is de ploeg van de jongens junioren C. Zij staan landelijk gezien op de 17e plek, waar de eerste 12 ploegen na de voorronden recht geven op een startbewijs voor het Nederlands Kampioenschap. De jongens liepen nog wat punten mis omdat zij de estafette, na een mislukte eerste wissel, over moesten lopen. De grote puntenverzamelaars bij deze C junioren waren Dylan met 12,47 bij het kogelstoten, 38,70 meter bij het discuswerpen en 39,98 meter bij het speerwerpen en Jelle met 1,65 meter bij het hoogspringen en 5,19 meter bij het verspringen. Noa (jongens D) en Nadia (meisjes C) noteerden wederom snelle tijden op de 80 meter sprint. Noa finishte in 11,21 seconden, terwijl Nadia 11,28 seconden nodig had.

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op