Clubrecords Jamaal Awad en Alexander Soethout

Een grote groep DEM atleten heeft zaterdag deelgenomen aan een indoorwedstrijd in Zoetermeer. Het was de zaterdagochtend met veel problemen in het verkeer door de ijzel. Op de A4 zagen we onder andere een vrachtwagen op zijn kant liggen en diverse personenauto’s die op elkaar geknald waren. Gelukkig kwam de hele DEM delegatie zonder kleerscheuren aan in Zoetermeer. Het was vreselijk koud in de hal en er waren slechts beperkte warming-up mogelijkheden want de atletiekbaan buiten had meer weg van een ijsbaan. Ondanks deze lastige omstandigheden konden we bij deze wedstrijd twee clubrecords noteren bij de jongens junioren A. Alexander verbeterde het record verspringen met precies 20 centimeter en bracht het naar 6,93 meter. Jamaal was op de 50 meter sneller dan een DEM atleet ooit geweest was. Jamaal liep in één klap vier namen uit de boeken want dit clubrecord stond met 6,44 seconden en handgeklokt 6,2 seconden op naam van 4 personen, te weten 1972 Peter Hurkmans, 1985 Roel de Gama, 1987 Misha Ooteman en 2003 Johan Polman. Vooral het feit dat een clubrecord op naam van Johan Polman verbeterd werd sprak Jamaal zelf erg aan. Jamaal snelde op deze 50 meter naar 6,41 seconden. Strijdmakker Jordy kwam tot 6,48 seconden, hij benaderde hiermee ook het oude clubrecord.

Er werden deze wedstrijd ondanks de kou 18 persoonlijke records verbeterd. Nadia, Jelle, Timo, Mats, Dylan, Dion, Jamaal, Jordy, Yael, Vyron en Alexander waren de gelukkigen, waarbij Max en Dion wel heel erg in vorm waren met allebei met maarliefst 3 persoonlijke records.
Het meest opvallende persoonlijke record kwam op naam van Yael. Yael loopt namelijk heel vaak 60 meters indoor onder de meest ideale omstandigheden op banen in Apeldoorn, Antwerpen en Dortmund. Daarnaast houdt hij door zijn Antilliaanse roots absoluut niet van kou en bloeit hij meestal pas op bij tropische omstandigheden. Onze malle Yael wist echter in het ijskoude Zoetermeer zijn aller snelste tijd op de 60 meter met bijna 0,1 sec. te verbeteren. Hij bracht zijn pr van 7,72 seconden naar 7,64 seconden.
Ook Jelle zette een paar opvallende sprintprestaties neer. Als C junior was hij totaal niet geïmponeerd door al die grote mannen. De eerste passen uit het startblok van Jelle zien er op het oog bijna “belachelijk” groot en traag uit. Uiteindelijk blijken deze “klappen” bijzonder effectief te zijn want Jelle zette de volgende indrukwekkende sprint serie neer: 40 meter 4,84 seconden, 50 meter 6,93 seconden en 60 meter 8,15 seconden.
Ook bij de meisjes hadden we een C junior aan de start staan. Nadia stond haar mannetje want zij was in de einduitslag van de sprintdriekamp bij de oudere meisjes B junioren goed voor plek vier. Zij vocht met Dylan een verbeten strijd uit wie de snelste was op elk sprintonderdeel. Deze strijd eindigde tot wanhoop en frustratie van Dylan in 2-1 voor Nadia. Dylan was alleen op de 50 meter een fractie sneller dan zijn vrouwelijke concurrente. Dylan had wel het goede excuus dat hij net een week op ski’s had gestaan. Want Dylan is natuurlijk een bikkel, op vrijdagavond thuiskomen van wintersport en dan op zaterdagochtend gewoon weer aan de start verschijnen van een atletiekwedstrijd.
Hans deed na jaren voor de middenafstand getraind te hebben ook weer eens mee aan een indoor sprintwedstrijd. De eerste passen zijn nog wat tam, maar als hij eenmaal op gang is laat hij hele mooie dingen zien!
Jamaal klaagt er elke wedstrijd weer over dat hij zo moe is na een paar korte sprintjes over 60 meter. Om wat “”toernooihardheid” aan te leren liep Jamaal een dag na de wedstrijd in Zoetermeer nog twee maal een 60 meter in Amsterdam. Hier knalde hij er heel ontspannen nog even een 7,28 seconden uit en liep hiermee voor de tweede keer in zijn carrière een tijd onder de 7,30 seconden.
De volgende wedstrijd is, wederom met zo’n grote en gezellige DEM groep, 28 januari in Apeldoorn. Hier zullen de puntjes op de i worden gezet richting de Nederlandse Kampioenschappen indoor.

No video selected.

Relevante websites

Uitslagen DEM

Reacties (1)

 • Roel de Gama

  Roel de Gama

  12 Januari 2017 op 20:43 | #

  Gefeliciteerd met je nieuwe clubrecord Jamaal!

  antwoord

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM  LOGO 2012  189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op