Pupillen ruiken aan EK atletiek

Pupillen ruiken aan EK atletiek

Het zal niemand intussen ontgaan zijn, dat komende zomer in het Olympisch Stadion in Amsterdam, de Europese atletiekkampioenschappen gehouden worden. Afgelopen zaterdag werden in dat stadion een aantal atletiekwedstrijden gehouden voor alle leeftijdsklassen, en dus was dat een mooie gelegenheid om even de sfeer van een echt stadion te beleven.

Van DEM was er alleen een groepje pupillen aanwezig. Een klein groepje slechts, want de wedstrijd viel midden in de meivakantie. Toch werden er een aantal bijzonder goede prestaties geleverd. Zo wist Damian Paap zijn PR met verspringen aan te scherpen tot 4.20 meter waarmee hij op dit onderdeel alle tegenstanders op grote afstand zette. Dat dit geen eenmalige uitschieter was, bewijst het feit dat al zijn sprongen ruim over de 4 meter waren. Sam van der Aar wist in de meerkamp een afgetekende eerste plaats te halen. Hij won er zowel het kogelstoten (7.74 meter) als het vortexwerpen (30.00 meter). Bij het verspringen was hij tweede met een afstand van3,76 meter.
Voor Sam van Ooijen was er een fraaie derde plaats in de meerkamp, en Wouter Betjes presteerde het om maar liefst 5 persoonlijke records scherper te stellen.
Met tenslotte in totaal 33 persoonlijke records was het al met al weer een erg geslaagde dag.
Voor alle uitslagen, en foto’s van deze dag, klik op de onderstaande links

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op