Ouder – Kind wedstrijd

Ouder – Kind wedstrijd

Het was een druk weekend voor de DEM pupillen. Zaterdag de huldiging in de Breestraat, en zondag de Ouder – Kind wedstrijd. Er was een flinke opkomst, 35 teams, en er werd volop strijd geleverd. Omdat het weer ook nog meewerkte, (er stond wel een frisse wind, maar het was wel de hele dag droog) werd het een heel geslaagde dag.

De bedoeling van de wedstrijd was, dat de kinderen met een van hun ouders een aantal onderdelen zouden gaan doen. Het eerste onderdeel was de estafette. Twee maal 50 meter. De ouders startten op de startlijn van de 100 meter, en brachten de stok naar het kind wat op het 50 meter punt stond. En die kinderen liepen dan naar de finish. Daarna kwam het werpen met medecineballen. Het gewicht wat we gebruikten was 1 kilo, en sommige ouders wisten daar wel heel ver mee te komen. Als derde onderdeel stond er verspringen op het programma. Deze keer verspringen zonder aanloop, dus uit stand, vanaf de rand van de zandbak.
Het laatste onderdeel was de kruiwagenrace. Kind in de kruiwagen, de ouder duwde. Het lastige hierbij was het keerpunt rond een pion. Sommigen namen de bocht te krap, en dan zit je meteen tegen de pion aan.
Na afloop volgde nog de prijsuitreiking. Iedereen op het podium, de kinderen op de 1, de ouders ernaast op de 2 en de 3. Voor iedereen was er een medaille.
Uiteraard kan een wedstrijd niet door gaan zonder juryleden. De juryleden waren onze D junioren die vol overgave aan het meten en noteren waren. De meesten van hen gebruikten deze dag meteen om een aantal uren van hun maatschappelijk stage in te vullen.
Via onderstaande linken zijn de uitslagen te zien, en ook legio foto’s

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op