Goud, goud, zilver en brons

Goud, goud, zilver en brons

We zijn er aan gewend dat de pupillen van DEM bij de Nationale Estafette Kampioenschappen met enkele podium plaatsen naar huis teruggaan, en dit jaar was daarop geen uitzondering. Het was deze keer maar liefst twee maal goud, een maal zilver en eenmaal brons. Waarmee we de meest succesvolle pupillen vereniging van Nederland waren, want gen enkele andere vereniging behaalde twee maal goud. Het had zelfs nog mooier kunnen zijn, want de JPC die nu tweede werden, misten op slechts twee honderdsten van een seconde de eerste plaats.

De dag begon meteen al goed. De jongens mini moesten als eersten starten. Na allemaal flitsende wissels, werden ze afgetekend winnaar. De meisjes mini moesten het met een invaller doen. Lea, een van onze snelste mini meisjes, was verhinderd, maar ze werd uitstekend vervangen door Novi Pekel, want ook deze ploeg werd eerste. De JPC liepen in de laatste (snelste) serie, en kwamen daar als eerste over de finishlijn. Maar het bleek dat in een van de voorgaande series er een ploeg nét 2 honderdsten van een seconde sneller gelopen had. Het werd dus een tweede plaats. De MPB eindigden op een hele fraaie achtste plaats. En JPB eindigden nog iets hoger. Zij werden zevende. Wel weer een podium plaats was er voor de MPB. Ondanks het feit dat ook zij niet in de vertrouwde opstelling konden lopen, haalden ze toch een meer dan uitstekende derde plaats. Bij de A pupillen waren er niet aparte eerste en tweede jaars. Bij de MPA hadden we het team van de MPA1 ingeschreven, omdat ze toch net iets snelle lopen dan onze MPA2. Maar tegen allemaal ploegen die uit MPA2 bestaan valt het niet mee om in de prijzen te vallen. Het werd nu een toch wel hele mooie zevende plek.
Al met al weer een weekend om met gepaste trots naar terug te kijken.
Samen met de prijswinnaars van de pupillen competitie, waar we een week eerder ook al met 4 ploegen op het erepodium stonden, wordt het wel een heel erg volle kar, waarmee we aanstaande zaterdagmiddag in de Breestraat onze helden gaan huldigen.
Uitslagen via onderstaande link, en ook de foto’s van deze bijzonder succesvolle dag zijn daar te bekijken

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op