Druk weekend voor de pupillen

Druk weekend voor de pupillen

Met wedstrijden op vier verschillende plaatsen was het een heel erg druk weekend voor de pupillen van DEM. Allereerst was er de EAP wedstrijd in Amsterdam. Naast de internationale wedstrijd, met deelnemers uit een 15 tal landen, was er op vrijdagavond ook voor pupillen en junioren de mogelijkheid om mee te doen. Van DEM deed mini pupil Rylan Stins mee, en hij deed het meer dan uitstekend. Bij de 60 meter eindigde hij met een tijd van 11,46 in de series, en een nog iets snellere tijd van 11,28 in de finale, twee maal als eerste bij de jongens mini.

Tigch is dan wel geen pupil meer, maar als pupillen trainer mogen we hem nog wel een beetje tot de pupillen rekenen. Terwijl Rylan in Amsterdam bezig was, deed hij in Apeldoorn mee aan de Nederlandse indoorkampioenschappen, bij het onderdeel 3000 meter snelwandelen. In de categorie M70 eindigde hij als eerste (kampioen) in een tijd van 23 minuten en 57,07 sec.
Zaterdag was er een indoorwedstrijd in Wieringerwerf. Voor iedereen was er een meerkamp van 40 meter, hoogspringen en kogelstoten. En ook bij deze wedstrijd was er goud voor ons.
Allereerst voor Rylan Stins die bij de jongens mini alle onderdelen won, en daardoor ook eerste werd op de meerkamp. Ook voor Sam van Ooijen was er een eerste plaats op de meerkamp. Hij is JPA.1 en won het onderdeel hoogspringen (1.30 m) en het kogelstoten (6,89 m). Kas Commandeur werd in deze leeftijdsklasse derde, met slechts enkele puntjes minder dan de nummer twee. En hier mogen we Hugo Kuil ook niet vergeten die bij het hoogspringen zijn PR met 10 cm verbeterde.
Melissa Markwat eindigde bij de MPA.1 op de tweede plaats. Het had nog meer kunnen zijn, want bij het hoogspringen moest ze geblesseerd opgeven. Ook voor Sam van der Aar was er een tweede plaats bij de meerkamp. Vooral dank zij het feit dat hij het hoogspringen met een verschil van 10 cm won.. Mik Commandeur werd vierde bij de meerkamp van de JPA.2 met een wel heel erg miniem verschil ten opzichte van de derde, en ook voor Stef Brasser was er een vierde plaats op de meerkamp. Voor hem twee PR verbeteringen, met de kogel was hij ruim 1 meter verder dan zijn vorige PR en ook het hoogspringen was 5 cm hoger. Anne Kuijer werd achtste bij de MPA.1 en ook voor haar een mooie PR verbetering bij het kogelstoten.
Ook op zondag kwamen er nog een aantal DEM pupilen in actie. Dat was bij de Duin- en strandloop van av Castricum. In de groep jongens pupillen A+B werd Rens Denneman eerste op de 2,3 km in een tijd van 9 min en 8 sec. Jaro Koper liep mee bij de groep JPC+mini. Hij kwam in de tijd van 12 min en 27 sec als tweede binnen.
Foto's van deze evenementen zijn via deze link te bekiken.

 

 

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op