Cross competitie in Bussum

Cross competitie in Bussum

De tweede wedstrijd van de cross competitie had alles in zich wat je bij een cross verwachten mag. Heel veel deelnemers (ver over de 1000 inschrijvingen), regen, sneeuw, en daardoor een parcours wat soms glad was. Een en ander speelde zich af op camping De Franse Kamp, in Bussum. Vlakbij, in Castricum was ook een cross, maar DEM zit in de poule Midden, terwijl Castricum bij poule Noord ingedeeld is.

De redelijk verre reis, was echter niet voor niks. Mariska Poel had bij de eerste cross nog met een straatlengte voorsprong gewonnen, deze keer was dat niet het geval. Het waren meerdere straatlengtes, ze kwam nu bijna 3 minuten voor de nummer twee binnen. Ook een eerste plaats was er voor Sien van Vuuren bij de MD. Een vertrouwd beeld, want ook zij was bij de eerste cross op de eerste plaats geeindigd. Bij onze andere deelnemers haalden we nog een handvol eervolle plaatsen.
Zo eindigde Elisa Max bij de mini meisjes op de tweede plaats. Heel erg goed, want het was de eerste keer dat ze aan een wedstrijd meedeed. Samen met Ceylin Sarikaya die in deze groep achtste werd, en Bo van Ooijen die daar weer enkele plaatsen achter zat, haalden ze in het ploegenklassement de eerste plaats.
Ook een ijzersterke race was er voor Kas Commandeur. Enkele weken gelden had hij nog het clubrecord bij de JPB op de 1000 meter indoor verbeterd, nu bij de cross kwam hij als tweede over de finish.  Britt de Graaf had de vorige wedstrijd de pech dat ze bij de start viel, en daardoor wekenlang met haar arm in het gips liep. Dat gips was er nu af, en ze wist op een mooie zevende plaats binnen te komen. En ook voor Tijs van Etten mochten we een top-tien notering in de boeken zetten. Hij eindigde bij de mini jongens op de negende plaats.
De laatste cross is lekker dichtbij. Daarvoor moeten we naar Suomi in Santpoort, en daarna zal duidelijk worden welke deelnemers uit de verschillende poules zich geplaatst hebben voor de finalewedstrijd. Die is midden maart in Amsterdam.
Op bijgaande foto de meisjes mini, die in het ploegenklassement eerste werden
De uitslagen, en heel veel meer foto’s zijn via onderstaande linken te zien

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op