DEM pupillen met 9 ploegen in finale van de competitie

De zomervakantie komt in zicht en daarmee ook het einde van de baan competities. Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd van de pupillen competitie, en we moesten daarvoor naar Heiloo. Evenals de voorgaande competitiewedstrijden zaten we nu weer volop in de prijzen, en nu er een voorlopig eindklassement uitgerekend is, blijkt dat de DEM pupillen in 9 van de 10 leeftijdsklassen aan de finale deel gaat nemen. Alleen de ploeg van de JPA.1 mist de finale, alle andere ploegen gaan door.

Sam van der Aar nadert 10 m grens

Bij de derde wedstrijd van het Amsterdams Baancircuit die vrijdagavond 2 juni bij Feniks georganiseerd werd, wist Sam van der Aar de, voor pupillen magische grens van 10 meter bij het kogelstoten tot op een paar centimeter te benaderen.

Pupillen en junioren naar Castricum

Een week na de competitiewedstrijd bij DEM kwamen de pupillen alweer in actie. Ditmaal in Castricum. Ook de CD junioren konden daar meedoen. Er waren ruim 20 DEM pupillen, en tien maal stond er een van hen op het podium. Met daarnaast nog vijf, die met hun vierde plaats nét niet in de prijzen vielen.

Paaskienen

De organisatoren van het paaskienen voor de DEM jeugd hadden weer erg hun best gedaan, en gezorgd voor een aantal tafels vol met mooie prijzen. Het was dan ook billen knijpen voor de deelnemers, wanneer dat ene ontbrekende cijfer maar niet wilde komen.

Baan competitie begonnen.

De eerste wedstrijd van de baan competitie zit er alweer op. Het waren de pupillen die de spits afbeten, en ze moesten daarvoor naar Haarlem. Het was meteen een daverend succes want van de 10 ploegen die er van ons meededen, wonnen er 9 de estafette. En in het ploegenklassement staan er 9 ploegen op de eerste plaats. Verder nog legio individuele overwinningen, om van het aantal verbeterde PR’s nog maar te zwijgen. Dat zijn er vele, vele tientallen.

Opnieuw volop prijzen voor de pupillen

Een week na onze onderlinge wedstrijd kwamen we alweer in actie. Deze keer bij de openingswedstrijd van NEA in Purmerend. De groep was niet zo heel groot, het waren 12 pupillen, maar daarvan waren er wel 8 die bij de meerkamp op het podium stonden

Openingswedstrijd, met clubrecord

Het was ideaal weer, toen we op de laatste zondag van maart onze openingswedstrijd organiseerden. Met een 100-tal waren de pupillen de grootste groep, en zij beten om 11 uur smorgens de spits af. En meteen bij deze eerste baanwedstrijd van dit seizoen, konden we al een clubrecord noteren. Dat kwam op naam van Fiene Rosendaal, en ze liep het op de 600 meter bij de meisjes A pupillen. De tijd: 2 minuten en 0,86 seconden. Des te bijzonder is, dat ze pas eerste jaars A pupil is, ze heeft dus nog 2 volle seizoenen de gelegenheid, om deze tijd te verbeteren, en om dan zelfs onder de 2 minuten te duiken.

Laatste duintraining.

Het is bijna 1 april, en dat houd in dat de duintraining weer afgelopen is. Zaterdag 25 maart hielden we de laatste. De opkomst was massaal. Maar liefst 38 kinderen deden er mee. Dat kwam omdat het prachtig zonnig weer was, maar natuurlijk vooral omdat er aan het einde van de training de traditionele cross wedstrijd was. Tigch had van de Intercup sportprijzenwinkel, weer een grote doos met bekers gehad. Allemaal restanten of bekers met miniem kleine beschadigingen. Deze keer was het niet zo dat de snelste loper, de mooiste beker uit mocht zoeken. Maar degene die afgelopen winter het vaakst aan de duintraining meegedaan had, mocht het eerst uitzoeken.

Zilver voor cross ploeg mini meisjes

We hadden er op gehoopt, maar het moet natuurlijk altijd nog waar gemaakt worden. De mini meisjes van DEM werden tweede in het ploegenklassement bij de finale van de cross competitie. Een competitie die gaat tussen de jeugdatleten uit de provincies Noord Holland, Utrecht en Flevoland

Niet sporten is een straf

Eens per jaar organiseert de gemeente Beverwijk een sportgala, waar de uit Beverwijk afkomstige Nederlandse-, Europese- en Wereldkampioenen van het voorgaande jaar uitgenodigd worden. Dit jaar met een hoog DEM gehalte, De helft van de aanwezigen waren atleten van DEM.

Onderlinge wedstrijd 26-03-2017

De inschrijving voor de onderlinge wedstrijd van 26 maart is geopend. Via deze link onderaan kun je jezelf, kind(eren) of atleten inschrijven. Zorg dat je het atletiekunienummer bij de hand hebt. De inschrijving sluit op 22 maart om 20.30!

De onderlinge wedstrijden worden dit jaar gehouden op zondag 26 maart. Als alles goed verloopt kunnen we bij deze wedstrijd onze nieuwe Elektronische Tijdwaarneming gebruiken. 

 

Verjaardag in de regen.

Het was vakantie, en het regende. Maar dat weerhield een tiental pupillen er niet van om toch naar de duintraining te komen. De echte diehards waren dus aanwezig. En dat gold zeker voor Tijs, die op deze dag jarig was, maar toch de duintraining niet wilde missen.

Alweer een clubrecord bij de pupillen

Het was niet vooraf een van onze doelstellingen, maar het is wel realiteit: Bij iedere wedstrijd waar onze pupillen dit jaar aan meedoen, wordt er minstens 1 clubrecord gevestigd. Deze keer was het Sam van Ooijen die bij de indoorwedstrijd in Amsterdam bij de JPB 1.20 meter hoog sprong.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op