Sinterklaas duintraining

Het was 5 december en dat kon je ook nog een beetje aan de training merken. Bij de oudste groep kwam er een zak aan te pas. Niet voor de cadeautjes, maar er zelf in, en dan proberen om zo snel mogelijk vooruit te komen. De jongste groep hield zich onder meer bezig met boomstammen.

Pietentraining

Het is een goede gewoonte dat we op de laatste zaaltraining vóór 5 december in de sporthal, altijd een pieten training hebben. Er worden dan altijd dingen gedaan die de pieten ook doen. En wie dat allemaal kan, krijgt na afloop een pieten diploma . En zoals in voorgaande jaren, deed iedereen heel erg zijn best, en was ook nu iedereen weer geslaagd voor het diploma.

6 & 7 tigch

Halverwege tussen Sintmaarten en Sinterklaas is Tigch altijd jarig, en hij viert zijn verjaardag steeds door het houden van een cross wedstrijdje in de duinen, tijdens de duintraining. Het was een beetje triest en somber weer, maar dat deed niets af, aan het enthousiasme van de deelnemende pupillen.

Trainings cross

Bij de pupillen houden we in het winterseizoen eens in de maand tijdens de maandag training, een cross wedstrijdje. De cross is op het DEM terrein, waarbij de heuvel een prominente plaats inneemt. Maandag 9 november was de eerste keer deze winter.

Duintraining begonnen

In de winter hebben we op zaterdagen de duintraining, en dat zal dit seizoen wat vaker zijn dan in de voorgaande jaren. Toen viel er nog wel eens een training uit, omdat er een wedstrijd was. Daarom houden we nu af en toe tijdens de duintraining maar een wedstrijdje.

Clubkampioenschappen

De datum was niet al te gelukkig gekozen, het was al herfstvakantie, en dat scheelde toch wel in de deelname, en ook de Coronaregels hadden effect, zo mochten er geen ouders aanwezig zijn, en ook dat scheelde bij de deelname met name bij de jongste pupillen, maar ondanks dat alles deden er 126 enthousiastelingen mee. De weersomstandigheden waren gelukkig heel wat beter dan er aanvankelijk voorspeld was, alleen tegen het einde van de pupillenwedstrijd een paar buitjes.

Derde thuiswedstrijd snelwandelen

Al weer voor de derde keer deden we dit jaar met een groepje pupillen van DEM mee, aan een thuiswedstrijd. Een wedstrijd waarbij iedereen in zijn eigen omgeving de wedstrijd loopt, en dan het resultaat doorgeeft aan een centraal punt. De deelname is altijd erg internationaal. Er zijn deelnemers uit diverse Europese landen, sommigen zelfs uit China en Nieuw Zeeland.

Gerrit Vos Bokaal

Na de zomervakantie begint het atletiekseizoen langzaamaan weer op gang te komen. De eerste uit-wedstrijd waar we deze zomer met de pupillen naar toe gingen was de Gerrit Vos Bokaal in Hoorn. Er waren nog wat beperkingen in deelnemers en bezoekers aantallen, maar we konden in ieder geval weer aan de slag. En het werd voor ons een geslaagde wedstrijd.

Snelwandel thuiswestrijd.

Voor de tweede keer deze zomer hielden we bij DEM een thuiswedstrijd snelwandelen. Bij een thuiswedstrijd loopt iedereen in zijn eigen omgeving de wedstrijd, en geeft dan de uitslagen naar een centraal punt door, waar een uitslagenlijst opgemaakt wordt. Deelname is er uit veel Europese landen, deze keer uit: Frankrijk, Belgie, Duitsland, Zweden,Ierland en Engeland.  En voorgaande keren zelfs uit China en Nieuw-Zeeland.

Pupillen triatlon

In de zomervakantie houden we tijdens de pupillen training altijd twee maal een triatlon. Eentje aan het begin van de vakantie, en de andere tegen het einde van de vakantie. Op maandag 3 augustus werd die tweede wedstrijd gehouden.

Thuiswedstrijd snelwandelen

Door de corona is er een nieuw fenomeen bijgekomen: de thuiswedstrijden. Wedstrijdjes die je in je eigen omgeving doet en dan de uitslag naar de organisator doorgeeft. De DAM-loop gaat dat b.v. binnenkort doen. Ook snelwandelaars zijn er mee bezig. In het weekend van 18 en 19 juli hielden ze al voor de derde keer een dergelijke wedstrijd.

Pupillen Triatlon

In de vakanties gaan we bij de pupillen gewoon door met trainen. Weliswaar maar 1 uur per week, alleen op de maandag, maar we houden dus geen zomerstop. In de zomervakantie hebben we dan de gewoonte om twee maal een triatlon te houden.

Laatste Pupillen Duintraining.

In voorgaande jaren hadden we bij de pupillen altijd duintraining van begin november tot eind maart. Toen dit jaar door de corona maatregelen, alle wedstrijden afgelast werden, zijn we door blijven gaan met de duintrainingen, zodat we toch nog iets te doen hadden op de zaterdagen.

Laatste pupillen zomer training

Bij de pupillen hebben we de goede gewoonte dat we altijd op de laatste woensdag voor de zomervakantie, een alternatieve training houden. Een training met een hoog spelgehalte, waarbij estafette en water centraal staan. Gelukkig waren de corona maatregelen wat versoepeld, zodat er ook weer ouders op het veld aanwezig waren.

Onderlinge wedstrijd

Na een hele tijd van niet mogen trainen, en het afgelasten van alle wedstrijden, was het op 27 juni dan eindelijk zover dat we weer een wedstrijd konden houden. Een onderlinge wedstrijd weliswaar, en zonder de aanwezigheid van de ouders, maar we konden weer aan de slag. Het weer zat ons ook nog mee. Het onweer was voor de wedstrijd geweest, en de tropische temperaturen van de voorgaande dagen waren verdwenen. Kortom prima atletiekweer.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op