Laatste thuiswedstrijd

Het was het eerste weekend van maart, en dus was er weer een door de Rotterdamse snelwandelvereniging georganiseerde snelwandelwedstrijd, waar we tijdens de duintraining aan mee gingen doen. Maar daarvoor hadden we flink aan de conditie gewerkt, onder anderen door met boomstammen te sjouwen, en watertankjes te slepen.

Vakantie duintraining

We hadden bedacht om bij de pupillen in de krokusvakantie gewoon door te gaan met trainen. En dat was een prima idee, vooral bij de duintraining. Op de eerste dag van de vakantie waren er ruim over de 20 deelnemers, op de laatste dag van de vakantie waren het er zelfs nog een heel stel meer.

Trainingscross

Bij de pupillen hebben we swinters tijdens de training, eens per maand een cross wedstrijdje. In februari moest die op 2 achtereenvolgende maandagen uitgesteld worden, vanwege de sneeuw die op het parcours lag, maar op 22 februari waren de omstandigheden ideaal, en kon er gestart worden.

Opnieuw een thuiswedstrijd.

In het eerste weekeinde van de maand houdt de snelwandelvereniging uit Rotterdam steeds een snelwandelwedstrijd, die nu tijdens de corona beperkingen omgezet is in een thuiswedstrijd. Lopen in je eigen omgeving dus, en daarna de uitslag naar een centraal punt doorgeven. Van DEM hebben we daar de hele winter tijdens de pupillen duintraining al aan meegedaan

Trainingscross

Bij de pupillen houden we eens in de maand tijdens de training, een crossloopje. Het is op het DEM terrein, waarbij uiteraard de heuvel een onderdeel van het parcours is. De lengte van dat parcours hangt af van de leeftijd. De mini en de C pupillen lopen 1 ronden, de B pupillen 2 ronden en de A pupillen 3 ronden.

Erwin slaagt voor trainerscursus!

Het nieuwe jaar begon goed voor junioren- en pupillentrainer Erwin Hoekstra.

Op dinsdag 5 januari hoorde hij van zijn beoordelaar, dat hij geslaagd is voor zijn trainerscursus (BBAT3) van de Atletiekunie.

Met het behalen van deze cursus mag Erwin zich nu hoofdtrainer noemen.

Het bestuurslid Technische Zaken, Sebastian Schijffelen, ging maandag 11 januari langs bij zijn training om hem namens het bestuur te feliciteren en hem een bloemetje te overhandigen.

Namens bestuur en atleten van harte gefeliciteerd Erwin!

Ook een trainerscursus volgen of lijkt het je wat om vrijblijvend eens een trainer te helpen met het verzorgen van de training?

Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar het strand.

Het was prachtig winterweer, tijdens de wekelijkse duintraining op zaterdagmorgen. Het zonnetje scheen volop, en er was vrijwel geen wind. Het was alleen frisjes, want het had gevroren, en dat hield in dat diegenen die met de auto gebracht werden, flink moesten krabben.

Thuiswedstrijd snelwandelen

Het was nog vakantie, maar toch hielden we op de dag ná nieuwjaarsdag weer duintraining. Zodoende konden we meeteen ook meedoen aan een thuiswedstrijd snelwandelen, die door de snelwandel vereniging uit Rotterdam georganiseerd werd. Ondanks de vakantie was er toch nog een flinke opkomst.

Koppelloop

Het was de laatste keer vóór de kerst dat we dit jaar een duintraining hadden. Het leek ons daarom een goed idee, om de training iets extra te geven. En wel om een koppelloop te gaan houden. Groepjes van 2 kinderen, die ieder de helft van het parcours zouden lopen.

Sinterklaas duintraining

Het was 5 december en dat kon je ook nog een beetje aan de training merken. Bij de oudste groep kwam er een zak aan te pas. Niet voor de cadeautjes, maar er zelf in, en dan proberen om zo snel mogelijk vooruit te komen. De jongste groep hield zich onder meer bezig met boomstammen.

Pietentraining

Het is een goede gewoonte dat we op de laatste zaaltraining vóór 5 december in de sporthal, altijd een pieten training hebben. Er worden dan altijd dingen gedaan die de pieten ook doen. En wie dat allemaal kan, krijgt na afloop een pieten diploma . En zoals in voorgaande jaren, deed iedereen heel erg zijn best, en was ook nu iedereen weer geslaagd voor het diploma.

6 & 7 tigch

Halverwege tussen Sintmaarten en Sinterklaas is Tigch altijd jarig, en hij viert zijn verjaardag steeds door het houden van een cross wedstrijdje in de duinen, tijdens de duintraining. Het was een beetje triest en somber weer, maar dat deed niets af, aan het enthousiasme van de deelnemende pupillen.

Trainings cross

Bij de pupillen houden we in het winterseizoen eens in de maand tijdens de maandag training, een cross wedstrijdje. De cross is op het DEM terrein, waarbij de heuvel een prominente plaats inneemt. Maandag 9 november was de eerste keer deze winter.

Duintraining begonnen

In de winter hebben we op zaterdagen de duintraining, en dat zal dit seizoen wat vaker zijn dan in de voorgaande jaren. Toen viel er nog wel eens een training uit, omdat er een wedstrijd was. Daarom houden we nu af en toe tijdens de duintraining maar een wedstrijdje.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op