Duintraining 13 november

Met ruim 20 pupillen was er ook deze keer, weer een leuke opkomst.
Tracy ging met de oudsten naar de Trappenberg, maar dat ging niet zoals ze gehoopt hadden.
Een van de trappen was in brand gestoken, en mocht daarom niet gebruikt worden.
Omhoog en omlaag moest dus deze keer via dezelfde trap gebeuren.

Duintraining

Het is weer november, en dus is ook de duintraining weer begonnen.
Voortaan iedere zaterdag, wanneer er op die dag geen wedstrijden zijn.
Voor de pupillen is het van half 10 tot half 11, en ze verzamelen op de
parkeerplaats in de duinen, tegenover de Patatoloog.

Trainings cross

In de winter houden we bij de training van de pupillen af en toe een cross wedstrijdje. Afhankelijk van de leeftijd lopen ze dan een parcoursje van 1, 2 of 3 ronden waarbij in iedere ronde de heuvel genomen moet worden. Dit jaar was het eerste wedstrijdje op maandag 1 november.

Clubrecords in laatste weekend oktober

Op 1 november gaat iedereen over naar een hogere leeftijdsgroep, en zodoende is het laatste weekend van oktober een uitstekende gelegenheid om nog een PR, of zelfs een clubrecord aan te scherpen. En dat werd er dan ook volop gedaan.
Bij de indoorwedstrijd voor pupillen en CD junioren die Lycurgus organiseerde vielen er 2 clubrecords te noteren. Allebei bij het verspringen, en ook allebei door de gezusters Potma. Bij de meisjes mini verbeterde Jolet het verspring clubrecord van 2.75 naar 3.18. Bijna een halve meter verder dus. Silke wist bij de MPB het clubrecord van 3.82 te evenaren.

Clubkampioenschappen

 

Na de teleurstelling dat op 3 oktober de clubkampioenschapen niet door konden gaan door het vele water op de baan en het middenveld, toch blijheid omdat het mogelijk bleek om ze op zaterdag 9 oktober toch door te kunnen laten gaan. Het was een prachtige dag, ook al door het ongekend mooie weer die dag. Bijna geen wind, de hele dag zon, en een aangename temperatuur.

5 ploegen op podium bij pupillen finale

pupillenDe finale wedstrijd van de pupillen competitie is voor ons bijzonder succesvol verlopen. Na de voorronde wedstrijden stond vast dat we met 7 ploegen deel mochten nemen. Twee daarvan, de jongens pupillen A1 en A2 stonden op kansrijke plaatsen om op het podium te komen. Uiteindelijk bleek dat we maar liefst 5 maal het podium mochten beklimmen. Dat waren uiteraard die jongens pupillen A1 en A2, maar ook de totaal onverwachte ploeg van de MPB. Ze stonden na de voorronden op een achtste plaats, maar ze wisten wel mooi derde te worden. En een derde plaats was er ook voor de meisjes Mini, en voor de jongens mini.

Bingo

Het was al weer bijna 2 jaar geleden dat we voor de laatste keer een Bingo bij DEM hadden. Maar het kon weer.
Jacques en zijn mede organisatoren, hadden weer voor drie volle tafels met prijzen gezorgd, en nog een vierde tafel voor een verloting.
En ze hadden eer van hun werk, want de opkomst was overweldigend. Zelfs de krukken bij de bar waren bezet, en een aantal zat zelfs buiten bij een picknick tafel voor de geopende deur.

Pupillen competitie in Castricum

Het was een korte pupillen competitie, dit jaar. De twee eerste wedstrijden vielen uit. Vlak voor de zomervakantie konen we nog een wedstrijd organiseren, en meteen na de zomervakantie was er nog de mogelijkheid om een inhaalwedstrijd te organiseren.

Pupillen triatlon

Bij de tweede triatlon die we in de zomervakantie hielden was er een groet opkomst. 34 pupillen deden er aan mee. We hadden 2 series. In de eerste serie liepen alle A pupillen. Waarbij de jongens deze keer veruit inde meerderheid waren. De tweede series was voor de B, de C en de mini pupillen en hier was de verdeling jongens en meisjes ongeveer gelijk.

Pupillen triatlon

In de zomervakantie blijven we op de maandagen bij de pupillen doorgaan met de trainingen. En die trainingen zijn meestal toch wat anders dan de reguliere trainingen. Zo houden we in de vakantie een paar maal een triatlon.

Laatste training voor de vakantie

Bij de laatste training voor de zomervakantie heeft de training bij de pupillen altijd een ludiek karakter. 
Veel estafette spelletjes, waarbij ook water een rol speelt. Dit jaar was dat op woensdag 7 juli het geval

Pupillen competitie

Het was al weer twee jaar geleden dat we een pupillen competitie wedstrijd hadden, maar op 3 juli konden we weer los. We moesten daarvoor naar Heiloo, waar Trias de wedstrijd organiseerde. Ze hadden bedacht om smorgens de jongste pupillen te doen, en smiddags de A pupillen. Een prima idee, want nu was het voor iedereen lekker vlot afgelopen.

Laatste duintraining

Vroeger stopten we op 1 april altijd met de duintraining, dit jaar zijn we in het voorjaar door blijven gaan.
Maar zaterdag 26 juni stopten we definitief met de duintraining. Met 30 deelnemers was er weer een mooie opkomst.

Kienen zaterdag 11 september 2021

Datum : Zaterdag, 11 september 2021

Tijdstip: Start 13.30 uur

Plaats: Kantine van av DEM

3 Kienrondes en een verloting

Gratis: Koffie, thee en limonade

Een heel bingovel met zes kaartjes kost 1,50 euro.

Een lot voor de verloting kost 50 cent of 11 voor 5 euro

 

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op