Olympisch Stadion

Een week na de wedstrijd in Purmerend, organiseerde Phanos in het Olympisch Stadion een pupillen wedstrijd. En het weer was al niet veel beter. Nog meer regen en hagel, en nog minder zon. Een klein voordeeltje was, dat het stadion wat beschutting tegen de wind gaf. Van DEM waren we er met 13 pupillen, en de ambiance van het stadion inspireerde, want op de meerkamp haalden we maar liefst 7 medailles.

Purmerend

Sinds Piet Paulusma overleden is, is het weer compleet in de war.
Bij onze onderlinge wedstrijd op 27 maart was het gewoon voorjaar.
Korte broeken en T-shirts.
Een week later in Purmerend was het slechts enkele graden boven nul.
Met een gure wind, veel regen en zelfs af en toe een hagelbui.
Met 340 deelnemers van pupil tot veteraan, was het ook nog eens een langdurig wedstrijd.

Ryan op podium bij cross finale

De cross competitie van afgelopen winterseizoen was niet bepaald vlekkeloos. Bij de eerste cross iun november mocht maar zeer beperkt publiek aanwezig zijn. De cross van januari werd afgelast, maar kon eind februari worden ingehaald, maar dat was wel in de krokus vakantie, en toen was er een flink aantal deelnemers met vakantie. En de cross van begin februari, werd in 2 poules afgelast. Alleen de poule midden ging toen door.

Snelwandelen bij de duintraining

Deze eerste zaterdag in maart was een stralend zonnige dag, een beetje frisjes misschien, want het had snachts een beetje gevroren. Af en toe, wanneer er in Rotterdam een snelwandel wedstrijd is, waar ook virtueel aan meegedaan kan worden, doen we bij onze duintraining daar ook wel eens aan mee.

Strand-duintraining

Het was prachtig zonnig weer en dat resulteerde in een grote opkomst bij de pupillen duintraining, Een dertigtal kinderen waren er gekomen. De oudste groep besloot er een lange duurloop van te maken, en ging tot op het strand. Een afstand van zeven en een halve kilometer.

Cross competitie in Monnickendam

De opkomst bij de laatste trainingen gaven al een beetje een indicatie, er waren veel corona thuisblijvers.
Ook bij deze competitiewedstrijd misten we een flink aantal deelnemers. Maar degenen die er wel waren lieten een aantal mooie prestaties zien.

Duincross

Bij de duintraining voor de pupillen houden we af en toe een cross wedstrijdje. Zo ook bij de duintraining van 29 januari. We hebben daarvoor een parcoursje van 1200 meter. Het is iets anders dan voorgaande keren, maar wel even lang. Op het oude parcours is de PWN namelijk druk bezig

Duintraining 22 januari

Nog steeds geen open wedstrijden, dus blijven we gewoon doorgaan met de duintrainingen. Met ruim 20 kinderen, steeds een mooie opkomst. De oudste groep kwam onderweg een wel heel interessante boom tegen, en daar moest natuurlijk wel even in geklommen worden.

Trainingscross

In het winterseizoen houden we bij de pupillen eens per maand een cross wedstrijdje tijdens de maandag training.
In het parcours is uiteraard de heuvel een belangrijk onderdeel. Afhankelijk van de leeftijds categorie, moeten er een, twee of drie ronden gelopen worden

Duintraining 15 januari

De tweede wedstrijd van de cross competitie kon niet doorgaan als gevolg van de corona beperkingen. De wedstrijd is verplaatst naar 19 februari. Als gevolg daarvan kon wel de duintraining doorgaan. Hoewel het nogal mistig was, waren er toch weer ruim 20 pupillen die meededen.

Duintraining 8 januari 2022

Het was nog kerstvakantie, maar de pupillen hadden er weer zin in, en zodoende hielden we op 8 januari de eerste duintraining in het nieuwe jaar. Met ruim 20 deelnemers was er weer een mooie opkomst.

Duintraining 18 december

Het was de laatste duintraining voor de kerstvakantie, en meteen ook de laatste van dit jaar.
Want de volgende zaterdagen vallen op eerste Kerstdag, 25 december en nieuwjaarsdag, 1 januari.
Maar op 8 januari gaan we meer verder.

7&7 TIGCH

Tigch was weer een jaartje ouder geworden, en traditiegetrouw werd dat gevierd met een cross wedstrijdje tijdens de duintraining. De weersvoorspellingen waren ronduit slecht. Er werd veel regen verwacht, maar gelukkig was het aan het begin van de training droog, zodat er toch nog ruim 20 kinderen waren.

Cross competitie

In het vorige winterseizoen konde cross competitie niet doorgaan. Maar van dit seizoen is de eerste wedstrijd intussen al achter de rug. We moesten daarvoor naar Suom, lekker dichtbij dus. Hoewel het door diverse corona beperkingen soms een beetje lastig was, werd het toch een geslaagde wedstrijd.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op