Openingswedstrijd, met clubrecord

Het was ideaal weer, toen we op de laatste zondag van maart onze openingswedstrijd organiseerden. Met een 100-tal waren de pupillen de grootste groep, en zij beten om 11 uur smorgens de spits af. En meteen bij deze eerste baanwedstrijd van dit seizoen, konden we al een clubrecord noteren. Dat kwam op naam van Fiene Rosendaal, en ze liep het op de 600 meter bij de meisjes A pupillen. De tijd: 2 minuten en 0,86 seconden. Des te bijzonder is, dat ze pas eerste jaars A pupil is, ze heeft dus nog 2 volle seizoenen de gelegenheid, om deze tijd te verbeteren, en om dan zelfs onder de 2 minuten te duiken.

Laatste duintraining.

Het is bijna 1 april, en dat houd in dat de duintraining weer afgelopen is. Zaterdag 25 maart hielden we de laatste. De opkomst was massaal. Maar liefst 38 kinderen deden er mee. Dat kwam omdat het prachtig zonnig weer was, maar natuurlijk vooral omdat er aan het einde van de training de traditionele cross wedstrijd was. Tigch had van de Intercup sportprijzenwinkel, weer een grote doos met bekers gehad. Allemaal restanten of bekers met miniem kleine beschadigingen. Deze keer was het niet zo dat de snelste loper, de mooiste beker uit mocht zoeken. Maar degene die afgelopen winter het vaakst aan de duintraining meegedaan had, mocht het eerst uitzoeken.

Zilver voor cross ploeg mini meisjes

We hadden er op gehoopt, maar het moet natuurlijk altijd nog waar gemaakt worden. De mini meisjes van DEM werden tweede in het ploegenklassement bij de finale van de cross competitie. Een competitie die gaat tussen de jeugdatleten uit de provincies Noord Holland, Utrecht en Flevoland

Niet sporten is een straf

Eens per jaar organiseert de gemeente Beverwijk een sportgala, waar de uit Beverwijk afkomstige Nederlandse-, Europese- en Wereldkampioenen van het voorgaande jaar uitgenodigd worden. Dit jaar met een hoog DEM gehalte, De helft van de aanwezigen waren atleten van DEM.

Onderlinge wedstrijd 26-03-2017

De inschrijving voor de onderlinge wedstrijd van 26 maart is geopend. Via deze link onderaan kun je jezelf, kind(eren) of atleten inschrijven. Zorg dat je het atletiekunienummer bij de hand hebt. De inschrijving sluit op 22 maart om 20.30!

De onderlinge wedstrijden worden dit jaar gehouden op zondag 26 maart. Als alles goed verloopt kunnen we bij deze wedstrijd onze nieuwe Elektronische Tijdwaarneming gebruiken. 

 

Verjaardag in de regen.

Het was vakantie, en het regende. Maar dat weerhield een tiental pupillen er niet van om toch naar de duintraining te komen. De echte diehards waren dus aanwezig. En dat gold zeker voor Tijs, die op deze dag jarig was, maar toch de duintraining niet wilde missen.

Alweer een clubrecord bij de pupillen

Het was niet vooraf een van onze doelstellingen, maar het is wel realiteit: Bij iedere wedstrijd waar onze pupillen dit jaar aan meedoen, wordt er minstens 1 clubrecord gevestigd. Deze keer was het Sam van Ooijen die bij de indoorwedstrijd in Amsterdam bij de JPB 1.20 meter hoog sprong.

Pupillen competitie 13-05-2017

Zaterdag 13 mei organiseert DEM de 2e ronde van de pupillen competitie regio 1-3-4.
Deze wedstrijd is voor pupillen van:
av Castricum
av Dokev
av Haarlem
av Hera
av Hylas
sv Noordkop
av Nova
TAS '82
av Texel
DEM

De inschrijvingen voor deze wedstrijd gaan via de website van de atletiekunie.
Graag bij de inschrijving ook de estafetteploegen opgeven inclusief de lopers.
Het chronoloog zult tzt ook vinden op www.atletiek.nu, maar deze zullen we ook op deze website publiceren.
De wedstrijd begint om 11.00 uur met de estafette.

We willen de verenigingen nog wel even wijzen op het nieuwe artikel in het competitiereglement.
18. Jury nieuw artikel
Het wordt voor de organiserende verenigingen een steeds groter probleem om genoeg juryleden bij de wedstrijden te krijgen. Bij de landelijke competities is het al een aantal jaren verplicht dat bezoekende verenigingen juryleden meebrengen. Ook bij onze pupillen competitie ontkomen wij
helaas niet aan deze verplichting. Met ingang van dit seizoen 2017
is daarom het volgende bepaald:
Voor de voorrondewedstrijden
Verenigingen die 5 of meer deelnemers inschrijven nemen een jurylid mee
Verenigingen die 20 of meer deelnemers inschrijven nemen twee
juryleden mee.

Wij hopen weer op een mooie dag. Tot ziens op 13 mei

Duintraining in de sneeuw

We hadden vrijwel nog geen sneeuw gehad bij de duintrainingen in deze winter. Deze keer dus wel, en al was het geen dik pak, we hadden er toch wel last van, want het was hier en daar toch wel glad. De opkomst was iets kleiner dan we gewend zijn, maar toch waren er nog ruim 20 kinderen aanwezig.

Succesvolle cross competitie

De drie voorronde wedstrijden van de cross competitie zitten er weer op, en we kunnen stellen dat het een heel succesvolle serie was. Bijna iedereen die meedeed is door naar de finale. En ook drie ploegen gaan binnenkort meedoen aan de finale van de competitie. De laatste van de drie voorronde wedstrijden was bij Suomi

DEM pupillen blijven prijzen binnenhalen.

Wieringerwerf ligt niet naast de deur, en de wedstrijd begon al om 9 uur, vandaar dat groep deelnemers van DEM aan de indoorwedstrijd aldaar, niet erg groot was. Maar toch stond er 6 maal iemand van DEM op het erepodium. En ook de goede gewoonte, minstens 1 maal een clubrecord bij iedere indoorwedstrijd, bleef in stand.

Pupillen duintraining

Het was al weer vier weken geleden dat er voor het laatst een duintraining was. Kerstvakantie en wedstrijden waren er de schuld van. Maar bij de eerste duintraining in dit nieuwe jaar was het weer druk als vanouds. Ruim 20 pupillen, verdeeld over 2 groepen.

Cross competitie in Bussum

De tweede wedstrijd van de cross competitie had alles in zich wat je bij een cross verwachten mag. Heel veel deelnemers (ver over de 1000 inschrijvingen), regen, sneeuw, en daardoor een parcours wat soms glad was. Een en ander speelde zich af op camping De Franse Kamp, in Bussum. Vlakbij, in Castricum was ook een cross, maar DEM zit in de poule Midden, terwijl Castricum bij poule Noord ingedeeld is.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op