Alweer een clubrecord bij de pupillen

Het was niet vooraf een van onze doelstellingen, maar het is wel realiteit: Bij iedere wedstrijd waar onze pupillen dit jaar aan meedoen, wordt er minstens 1 clubrecord gevestigd. Deze keer was het Sam van Ooijen die bij de indoorwedstrijd in Amsterdam bij de JPB 1.20 meter hoog sprong.

Pupillen competitie 13-05-2017

Zaterdag 13 mei organiseert DEM de 2e ronde van de pupillen competitie regio 1-3-4.
Deze wedstrijd is voor pupillen van:
av Castricum
av Dokev
av Haarlem
av Hera
av Hylas
sv Noordkop
av Nova
TAS '82
av Texel
DEM

De inschrijvingen voor deze wedstrijd gaan via de website van de atletiekunie.
Graag bij de inschrijving ook de estafetteploegen opgeven inclusief de lopers.
Het chronoloog zult tzt ook vinden op www.atletiek.nu, maar deze zullen we ook op deze website publiceren.
De wedstrijd begint om 11.00 uur met de estafette.

We willen de verenigingen nog wel even wijzen op het nieuwe artikel in het competitiereglement.
18. Jury nieuw artikel
Het wordt voor de organiserende verenigingen een steeds groter probleem om genoeg juryleden bij de wedstrijden te krijgen. Bij de landelijke competities is het al een aantal jaren verplicht dat bezoekende verenigingen juryleden meebrengen. Ook bij onze pupillen competitie ontkomen wij
helaas niet aan deze verplichting. Met ingang van dit seizoen 2017
is daarom het volgende bepaald:
Voor de voorrondewedstrijden
Verenigingen die 5 of meer deelnemers inschrijven nemen een jurylid mee
Verenigingen die 20 of meer deelnemers inschrijven nemen twee
juryleden mee.

Wij hopen weer op een mooie dag. Tot ziens op 13 mei

Duintraining in de sneeuw

We hadden vrijwel nog geen sneeuw gehad bij de duintrainingen in deze winter. Deze keer dus wel, en al was het geen dik pak, we hadden er toch wel last van, want het was hier en daar toch wel glad. De opkomst was iets kleiner dan we gewend zijn, maar toch waren er nog ruim 20 kinderen aanwezig.

Succesvolle cross competitie

De drie voorronde wedstrijden van de cross competitie zitten er weer op, en we kunnen stellen dat het een heel succesvolle serie was. Bijna iedereen die meedeed is door naar de finale. En ook drie ploegen gaan binnenkort meedoen aan de finale van de competitie. De laatste van de drie voorronde wedstrijden was bij Suomi

DEM pupillen blijven prijzen binnenhalen.

Wieringerwerf ligt niet naast de deur, en de wedstrijd begon al om 9 uur, vandaar dat groep deelnemers van DEM aan de indoorwedstrijd aldaar, niet erg groot was. Maar toch stond er 6 maal iemand van DEM op het erepodium. En ook de goede gewoonte, minstens 1 maal een clubrecord bij iedere indoorwedstrijd, bleef in stand.

Pupillen duintraining

Het was al weer vier weken geleden dat er voor het laatst een duintraining was. Kerstvakantie en wedstrijden waren er de schuld van. Maar bij de eerste duintraining in dit nieuwe jaar was het weer druk als vanouds. Ruim 20 pupillen, verdeeld over 2 groepen.

Cross competitie in Bussum

De tweede wedstrijd van de cross competitie had alles in zich wat je bij een cross verwachten mag. Heel veel deelnemers (ver over de 1000 inschrijvingen), regen, sneeuw, en daardoor een parcours wat soms glad was. Een en ander speelde zich af op camping De Franse Kamp, in Bussum. Vlakbij, in Castricum was ook een cross, maar DEM zit in de poule Midden, terwijl Castricum bij poule Noord ingedeeld is.

Pupillen kerstgroet uit de duinen.

Ondanks de kerstvakantie die al begonnen was, was er toch nog een flinke opkomst bij de laatste duintraining van 2016. Het waren er nog bijna 20 en al klauterend en klimmend over een partij omgewaaide bomen, willen ze iedereen fijne feestdagen toewensen en de beste wensen doen toekomen voor het nieuwe jaar.
Het was een training met een lach en een traan.

Clubrecord verbetering houdt aan.

We zijn dit winterseizoen 3 maal met onze pupillen naar een indoorwedstrijd geweest, en bij iedere wedstrijd hadden we 1 of meer clubrecords. Ook bij de wedstrijd op 11 december in het sportpaleis in Alkmaar bleef deze goede traditie gehandhaafd. Deze keer was het Kas Commandeur die op de 1000 meter 2 seconden sneller was dan het bestaande record

Pieten training

Al jaren lang, hebben de jongste pupillen op de laatste woensdag vóór de Sinterklaas, een pietentraining in de sporthal. Wie daar goed zijn best doet, krijgt na afloop van de training een pieten diploma, en uiteraard nog wat pepernoten.

Duincross, 26 november

Wie jarig is trakteert. Tigch had in de loop van het afgelopen jaar een vijftig tal bekers gehad van Intercup sportprijzen winkel, (allemaal winkelwezen) en die deelde hij uit tijdens de duintraining die er op zijn verjaardag gehouden werd. Het was geen gewoon uitdelen, maar ieder moest er wel iets voor doen.

Opnieuw Clubrecord

Twee weken terug hadden we bij de eerste indoorwedstrijd al een viertal clubrecords, en bij de tweede indoorwedstrijd van dit winterseizoen die in Utrecht gehouden werd, viel er al weer een clubrecord te noteren. Deze keer was het voor Bo van Ooijen, die bij de mini meisjes op de 50 meter, een tijd van 10,83 op de klokken bracht.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op