Vrouwen masters DEM 2e van Nederland.

Vrouwen masters DEM 2e van Nederland.

Zondagochtend 4 september gaan de dames van de masters ploeg met een busje, geregeld door ploegleider Henk, richting Vught om daar te gaan strijden voor een podiumplek bij de landelijke finale. Dit na een 2e plek behaald in de reguliere competitie.

Om 12.00 uur start Simone op de 100 meter die zij aflegt in een niet onverdienstelijke 13.48 sec. temeer daar zij net terug was van een weekje vakantie. Vervolgens de beurt aan Anja. Zie had zich een week hiervoor aan haar ribben geblesseerd, maar sprong toch nog naar een knappe 4.07 m. ver. Linda startte met het discuswerpen en gooide een redelijke 23.12 m. , al had zij op een beter resultaat gehoopt.

Het volgende nummer was een echte puntenrace van Simone. Zij liep naar een winnende tijd van 63.47 sec.
Het kogelstoten werd vervolgens door Anja afgerond. Ondanks dat het niet liep zoals zij wilde, kwam zij aangemoedigd alsnog tot een acceptabele 23.12 m. Op de 1500 meter liepen er twee dames mee. Lisette maakte bij de start nog een vreemde huppelpas, waarna de hele serie gelukkig een groene kaart kreeg. Zij liepen beide een geweldige race. Lisette werd 3e in een nieuwe clubrecordtijd V35. Tijd: 5 min. 04.86 sec. Klasse !
Renate haalde er een mooie 5 min 28.41 sec uit, wat voor haar een mooie persoonlijke verbetering was. Corrie kreeg haar vuurdoop op het discuswerpen. Ze had gedacht verder te gooien, maar met een worp van 14.93 m. was het toch een leuk resultaat in haar eerste wedstrijd. Anja hoopte bij het hoogspringen minimaal 1.25 m. te springen en dat lukte. Prima Anja !
Daarna was het de beurt aan Simone op de 200 m. en Linda bij het kogelstoten. Met een mooie 27.93 sec won Simone de 200 meter. Linda stootte de kogel naar 9.05 m. , iets onder haar kunnen.
Toen werd de wedstrijd spannend. De nummers 1, 2 en 3 stonden voor de estafette op zeer korte afstand van elkaar. Lisette, Claudia, Renate en Annemarie hoefden slechts 52 puntjes goed te maken op het team van GAC. Onder het geluid van een lyrische microfonist over de ploeg van DEM, knalde Lisette uit de startblokken en de wissel met Claudia was er een uit het boekje. Op dat moment een geweldige voorsprong. Daarna kwamen Renate en Annemarie aan de beurt waarbij de 3e wissel bijna desastreus afliep, maar gelukkig ging dat nog goed en kwam DEM als winnaar over de streep in de kampioensserie. Tijdens de prijsuitreiking bleek de marge net te klein. Er waren nog maar 32 punten over voor GAC, de winnaar dus. Maar de 2e plaats van DEM was er een met een goud randje.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op