Anja Akkerman ernstig geblesseerd.

Anja Akkerman ernstig geblesseerd.

Anja heeft bij de laatste training, eind januari, voor de N.K. indoor in Apeldoorn een zeer vervelende blessure opgelopen.
Anja is tijdens een hoogspring-aanloop gestruikeld en vervolgens keihard op haar rechterschouder gevallen. De telefonisch geconsulteerde – vervangende – artsenpraktijk had geen plek op dat moment; bovendien kon Anja haar arm nog redelijk bewegen. Topsporters zijn niet kleinzerig, dus is Anja dat weekeinde nog mee geweest naar Apeldoorn om Roelf aan te moedigen. Zelf moest ze de deelname afzeggen, waardoor ze op drie nummers zeer waarschijnlijk medailles heeft misgelopen. Roelf heeft bij dat N.K. wel twee zilveren medailles gewonnen op de 60 en de 200 meter.

Na het NK alsnog langs de eigen huisarts gegaan; vervolgens zijn er foto’s gemaakt en bleek er een breuk te zitten in het uiteinde van het sleutelbeen.

Een dag later belde een traumachirurg van het RKZ, die de breuk nader had bekeken – mede omdat Anja had aangegeven op redelijk hoog niveau aan atletiek te doen en over 6 weken een WK te hebben - conclusie was dat het om een lastig herstellende breuk ging, advies: alsnog opereren. Het werd duidelijk dat de gang naar de WK ook als supporter geen optie was, mede door de lange intercontinentale vlucht. Deze trip zou zeker niet bevorderlijk zijn voor het herstel, rechts is wel haar werp-arm.

Vrij snel daarna is Anja geopereerd, afgelopen week is zij onder begeleiding van Menno van Lieshout heel voorzichtig begonnen met oefeningen om de schouder weer een beetje mobiel te krijgen. Volgens Menno zal het zeker nog tot eind mei duren voor Anja weer kan denken aan het goed trainen van technische nummers.

Helaas gaat door deze blessure het WK indoor voor masters in Daegu in Korea niet alleen voor Anja, maar ook voor Roelf niet door. Anja zou meedoen op 60 horden, hoog, ver en de pentathlon, waarbij ze waarschijnlijk ook medailles had kunnen winnen. Roelf zou naast zijn individuele nummers meedoen met de sterke estafetteploeg mannen 70.

Het was haar bedoeling om eind mei mee te doen aan een internationale zevenkamp in Stendal, Duitsland, om te proberen het wereldrecord, dat ze afgelopen jaar net miste, aan te vallen; dat plan is – uiteraard – van de baan.

Anja werkt nu eerst aan haar herstel, om daarna wellicht de draad weer op te pakken. DEM wenst Anja dan ook een spoedig herstel en hoopt dat zij de spirit weer kan vinden om terug te keren op topniveau.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op