Onderlinge wedstrijd 03-04-2016

Pupillen massaal aanwezig bij onderlinge wedstrijd

Onderlinge wedstrijd 03-04-2016

Het was druk bij de onderlinge wedstrijd, en dat kwam vooral door de pupillen, die met 2 /3 van het aantal deelnemers, in grote getale aanwezig waren. Het fraaie weer zorgde voor een gezellige sfeer, waardoor de wedstrijd vlot verliep, zodat halverwege de middag, de prijzen al uitgedeeld waren.

Daarvoor was er al wel felle strijd geleverd, wat heel wat prima prestaties tot gevolg had. Klik even op een van onderstaande linken, om alle uitslagen te bekijken. Daar staan ook tientallen foto’s.
Over anderhalve week is al de eerste competitiewedstrijd. En als we de resultaten van deze wedstrijd in ogenschouw nemen, dan lijkt het erop dat we het huzarenstukje van vorig jaar gaan evenaren, toen we met 10 pupillenploegen in de finale zaten, waarvan er 8 ploegen in de prijzen vielen.


ABC junioren meteen goed op dreef!!!

Met de traditionele onderlinge meerkampwedstrijden is het baanseizoen weer officieel geopend! En wat hadden we mooi weer.... Mede daarom konden we natuurlijk een paar uitstekende (nationaal aansprekende) prestaties noteren.

Alexander en Renee begonnen gelijk goed bij het verspringen. Alexander noteerde bij de jongens 6,44 meer en Renee bij de meisjes 5,41 meter. De toeschouwers stonden met open mond en vol bewondering naar dit springspektakel te kijken. Ook onze sprintploeg deed het op dit onderdeel zonder enige vorm van training lang niet slecht. Zo kwam Synnargio tot 5,26 meter en Yael tot 5,25 meter.

De 60 meter beloofde een spannende strijd te worden tussen Jamaal en Alex. Jordy was (geblesseerd) aanwezig om de heren met zijn rake opmerkingen nog eens extra op scherp te krijgen. Hij kreeg hierbij de nodige hulp van Darlin die helemaal uit Groningen was gekomen om zijn team genoten aan te moedigen. De winst op de 60 meter ging duidelijk naar Jamaal, maar Alex kreeg dezelfde tijd toebedeeld. Op de 150 meter was de situatie omgekeerd. Alex won en kreeg dezelfde tijd als Jamaal (allebei 16,7 seconden).

Vooral bij de jongens B junioren was de strijd op de meerkamp (60-150-ver)spannend. Hier won uiteindelijk Synnargio met slechts 2 punten meer dan Yael. Jasper en Rico hadden graag een grotere meerkamp gewild met ook een aantal werponderdelen. (Die onthouden we voor de clubkampioenschappen in oktober jongens!)Zij sloten zich na het afsluiten hun meerkamp daarom aan bij de meisjes B zodat zij aan nog wat meer onderdelen konden deelnemen. Voor Jasper resulteerde dit in een mooie hoogtesprong van 1,50 meter. Bij de meisjes sprong Isis zelfs over de 1,55 meter.

Bij het speerwerpen konden we een fraaie pr noteren van Lotte zij kwam tot 30,52 meter. Kim wierp de speer naar 26,18 meter en Dion kwam tot 25,70 meter.

Bij de C junioren zagen we Dylan de kogel naar 11,77 stoten. Mees en Timo noteerden allebei een keurige 13,3 seconden op de 100 meter. Nadia sprintte bij de meisjes naar een snelle 11,0 seconden op de 100 meter op de voet gevolgd door Deborah met 11,1 seconden.

Al met al hebben we zo vroeg in het seizoen een aantal mooie prestaties gezien, we gaan met opgeheven hoofd en vol vertrouwen het komende zomerseizoen tegemoet.

De meerkampwinnaars waren: JJA Alexander Soethout, JJB Synnargio Ignatia, JJC Dylan Langeveld, MJA Renee van Rookhuizen, MJB Isis Beentjes, MJC Femke Janssen. Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.atletiek.nu


Op zondag 3 april houden we onze onderlinge wedstrijd. Anders dan voorgaande jaren maken we dit jaar voor het eerst gebruik van de website www.atletiek.nu.
Dit betekent dat de inschrijvingen via deze website dienen te lopen. We schrijven daarom ook niet meer alle pupillen automatisch in, maar het verzoek is dit zelf te doen via www.atletiek.nu of door te geven aan Gerrit Tigchelaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan zal hij de kinderen inschrijven.
Het is overigens eenvoudig zelf te doen. Je kunt heel gemakkelijk een profiel aanmaken en de kinderen als atleten aan je profiel koppelen. Op www.atletiek.nu kun je ook de onderdelen zien die aan bod komen.

We zouden het natuurlijk leuk vinden als iedereen meedoet, ook diegenen die pas bij DEM trainen en nog geen lid zijn. Als je niet kan laat dit dan ook graag even aan Gerrit Tigchelaar weten.

We beginnen om 11:00 met de pupillen. Graag uiterlijk om 10:30 aanwezig zijn op de baan.
De G-atleten beginnen om 12:30 en doen de volgende onderdelen:
60 meter, verspringen, balwerpen en 600 meter.

Als de pupillen en G-atleten klaar zijn zal Intersport Veldhuis in samenwerking met een aantal atleten van DEM de nieuwe clublijn van Jako showen.
Na de modeshow zal de prijsuitreiking van de pupillen plaatsvinden met voor iedere deelnemer een mooie prijs.

Rond 13:30 zullen de junioren aan de beurt zijn, voor hen geldt zelf inschrijven op www.atletiek.nu zoals eerder per e-mail aangegeven.

Laten we er met z'n allen weer een mooie en sportieve dag van maken!

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op