CD-competitie in Den Helder

CD-competitie in Den Helder

Zaterdag 21 was de 2e competitiedag bij AV Noordkop in Den Helder voor onze CD-junioren. Zowel voor de jongens als voor de meisjes werd het een succesvolle dag met goede resultaten en nieuwe PR’s.

Het was een enerverende ronde van de competitie voor C junioren...... Want onze Harm moest geblesseerd afhaken! Hij was vrijdagmiddag aangereden op zijn fiets bij de rotonde in de Broekpolder. Natuurlijk lette Harm wel goed op, maar hij kreeg domweg geen voorrang. Gelukkig lijkt het allemaal mee te vallen, maar hij is wel bont, blauw en stijf.

Op zich allemaal al eg genoeg, maar dan mag je van de AU officials in dit geval ook nog eens geen wijziging doorvoeren in de ploeg! Uiteindelijk moest er een politierapport aan te pas komen, pas toen was de AU voor rede vatbaar en mochten we alsnog wijzigingen voor de 150 meter, ver en horden doorgeven.....

Onze jongens C ploeg was dus wederom niet op oorlogssterkte maar doet het deze competitie wel goed. Naast het dieptepunt (ongeluk) van Harm zagen wij bij de jongens dan ook vele hoogtepunten. Meest bijzonder was de 800 meter. Hier liepen alle jongens naar een nieuw persoonlijk record. Dylan kwam tot 2.09,38 minuten (pr met 13,62 seconden), Michiel had 2.18,29 nodig (pr met 9,31 seconden) en Joran finishte in 2.49,85 minuten (pr met 15,38 seconden).

De grote puntenverzamelaars waren als vanouds Dylan en Jelle. Dylan was naast zijn supersnelle 800 meter ook nog eens goed voor 41,88 meter met de speer en 12,40 meter met e kogel. Hij wist het speerwerpen zelfs te winnen, bovendien wierp hij voor het eerst over de 40 meter. Bij het kogelstoten was hij goed voor plek 2. Jelle (op de foto) sprong 1,60 meter hoog ,wat goed was voor plek vier en werd vijfde bij het hordelopen in 15,83 seconden.

Persoonlijke records waren er voor Timo en Duuk op de 150 meter, Joran bij het kogelstoten en Mats bij het speerwerpen.

Bij de meisjes zette Lisa voor het eerst een tijd neer op de 80 meter horden. Zij eiste direct een 7e plaats voor zichzelf op in een tijd van 13,99 seconden. Lisa deed het ook zeer verdienstelijk bij het speerwerpen met 21,53 meter en het discuswerpen met 17,27 meter.

Yoelle was goed voortwee persoonlijke records. Zij sprong 1,40 meter hoog en 3,63 meter ver.
Nadia liep naar een persoonlijk record en een 8e plek op de 150 meter in 21,64 seconden. Hoogst genoteerde DEM atlete werd Femke. Zij werd 2e bij het verspringen met een afstand van 4,60 meter.

De DEM C-jongens bevinden zich op de 3e plek in het pouleklassement met 6579 punten en de DEM D-jongens (Team 1) staan ook 3e met 4459 punten. De D-meisjes (Team 1) staan zelfs op een 2e plaats in het klassement met 4806 punten.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op de site van atletiek.nu

Komende vrijdag (27 mei) zullen de CD-junioren bij DEM in actie komen bij de Evening Games en vrijdag 17 juni is de daarop volgende wedstrijd bij KAV Holland in Haarlem. De links naar deze wedstrijden staan onderaan het artikel.

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op