Succes jongens A bij competitie

Succes jongens A bij competitie

Voor onze meisjes A junioren ploegen is het de laatste jaren gewoon geweest dat zij zich plaatsten voor de finale van het Nederlands Kampioenschap voor clubteams. Als de jongens zich een keer zouden kunnen plaatsen, zou dat een unicum zijn voor DEM.......

En nu lijkt het er toch echt op dat onze jongens dit jaar wel eens iets geks kunnen gaan doen en misschien in september op nationaal niveau mee kunnen gaan strijden. Na de eerste voorronde staan onze jongens namelijk landelijk als 9e genoteerd in de tussenstand. De beste 12 ploegen na twee voorronden mogen meedoen aan de NK finale. De meisjes vinden we na de eerste wedstrijd terug op plek 28.


Onze junioren mochten voor hun eerste wedstrijd naar het zonnige Leiden. De dag begon direct goed met een persoonlijk record van Davis op de 400 horden. Hij verbeterde zijn eigen toptijd met zo’n 4 seconden. Davis snelde nu naar 59,37 seconden. Ondertussen waagde Yael zich weer eens aan het hoogspringen. Hij was even vergeten hoe het moest en vond met twee benen afzetten eigenlijk veel makkelijker. Maar met de aanmoedigingen van Kim en Dion kwam Yael uiteindelijk tot een fraaie 1,65 meter. Even later bleek dat dit toch echt de dag van Davis was want hij wipte gewoon heel makkelijk ineens over de 1,90 meter. Eigenlijk had hij dat de week daarvoor bij de mannencompetitie al beloofd, maar toch..... dit betekende uiteraard wederom een pr voor Davis.


Hans, die vind dat hij eigenlijk veel te weinig traint, was heel zenuwachtig voor zijn 800 meter. Hij liep zijn allereerste 800 meter wedstrijd heel makkelijk naar 2.08,55 minuten. Voor het geval er iets mis zou gaan met Hans, liep Fahad rustig op zijn nieuwe spikes ook twee rondjes om de Leidse atletiekbaan....
Ondertussen belde Kevin op dat hij door zijn enkel gegaan was. Dat betekende een behoorlijke aderlating voor de 4x400 meter ploeg. In Jamaal vonden zij een wel heel dappere vervanger. En dat terwijl Jamaal de 200 meter eigenlijk al veel te lang vindt!!
Alexander werd tweede bij het hink-stap-springen met 13,43 meter. Vyron verraste vriend en vijand met een afstand van 11,40 meter.


Held van de dag was Pando. Hij liep als sprinter de 1500 meter en kwam tot een heel respectabele 4.58,74 minuten. Dat was niet eens zo gek veel minder snel dan onze gerenommeerde middenafstandloper Thom Vessies nodig had.
Onze sprinters Jamaal, Jordy en Synnargio zorgden weer voor het nodige vuurwerk. Jordy kwam zo vroeg in het seizoen al tot een pr op de 100 meter. Hij verbeterde zich van 11,67 seconden naar 11,64 seconden.
Helaas beschikt de A juniorenploeg niet over echte werpkanonnen. Het wordt tijd dat Dylan B junior wordt. Toch zorgden Alexander (kogel), Vyron (discus) en Jamaal (speer) voor de nodige punten. En zo kwam het dat onze jongens BAM gewoon op plek 9 in de landelijke tussenstand terug te vinden zijn.
De volgende competitie is op 5 juni bij Suomi in Santpoort, alwaar iedereen natuurlijk van harte welkom is om onze jongens naar een finaleplek te schreeuwen!!


De meisjes stonden helaas met een incompleet team aan de start. Hulde aan Dion, Kim, Renee en Lotte die wel aanwezig waren.... Bij de meisjes konden we 1 pr noteren, Renee bij het hink-stap-springen met 9,48 meter. Lotte wierp de speer bijna over de 30 meter. Deze keer liet zij een afstand van 29,01 meter noteren.

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op