Stunt van onze DEM mannen 2e ronde competitie

Stunt van  onze  DEM mannen  2e ronde competitie

Tijdens de tweede ronde van de baanatletiekcompetitie hebben onze mannen voor een stunt gezorgd. Tijdens hun poulewedstrijd van de 3e divisie in Utrecht wisten ze zich landelijk gezien op te werken van een plaats in de middenmoot naar een 8e plaats. Een plek landelijk bij de beste 7 clubteams na drie voorronden geeft recht op de finale om promotie naar de 2e divisie. En dat had toch niemand vooraf gedacht......Een mooie prestatie want de ploeg bestaat voornamelijk uit A en B junioren. En dat terwijl de ploeg het zonder de geblesseerde atleten Stan Niesten, Rob Moen en Kevin Jansen moest doen. In Utrecht lukte dan ook alles bij onze aanstormende talenten.

. Zo wist Alexander het goud te winnen bij zowel het polsstokhoogspringen (3,90 meter) als het verspringen (6,48 meter). En dat terwijl hij liep te mopperen over een stijve rug. Teamoudste Lars werd glansrijk eerste op de 1.500 meter in een tijd van 4.10,34 minuten. Hiermee was hij maarliefst zes seconden sneller dan de nummer twee Younes Chaout van U-Track. Davis was goed voor twee maar zilver. Hij liep de 400 horden in een nieuw persoonlijk record van 57,98 seconden en sprong 1,80 meter hoog met zware benen van de horderace. Deze horderace verliep overigens niet helemaal vlekkeloos. Davis kwam namelijk al niet uit bij de allereerste horde, dus het kan allemaal nog veel sneller.... Jordy liep een razendsnelle zilveren 200 meter. Met 22,76 seconden liep hij voor het eerst onder de 23 seconden en komt hij in beeld voor een NK finaleplaats op dit onderdeel bij de A junioren. Jordy was dan ook getergd, hij had namelijk echt een super 100 meter in 11,37 seconden gelopen (pr was 11,64 seconden) maar hij had net teveel rugwind bij deze race! Ook de 4x100 meter estafetteploeg liep met Vyron , Jordy, Jamaal en Alexander eveneens naar het zilver in een tijd van 45,26 seconden. Ook de mannen die niet in de prijzen vielen, deden het uitstekend. Zo startte Koert het verspringseizoen een beetje ziekjes met een mooie afstand van 5,83 meter, en liep Hans naar een pr van 53,42 seconden op de 400 meter. Vyron liep zijn allereerste 200 meter in 25,48 seconden en heeft er een vriend voor het leven bij genaamd Bram H. Jamaal sprintte naar 11,52 op de 100 meter, maar had net als Jordy teveel rugwind. Jelco knalde er een snelle 1.500 meter uit en Sebastian was een onmisbare schakel op de werpnummers......
De vrouwen kwamen in hun 2e divisie poulewedstrijd uit in Lisse. De vrouwenploeg bevindt zich nog steeds in de degradatiezone. Wel wist Jitske het polsstokhoogspringen te winnen met een hoogte van 3,40 meter en was Renee goed voor plek vier bij het verspringen met een afstand van 5,05 meter. Lotte liet wederom een worp van ruim 30 meter zien bij het speerwerpen. Omdat we krap in de vrouwen zitten, zagen we een paar ongebruikelijk zware combinaties van onderdelen. Zo liep Simone (van Rookhuizen) zowel de 400 als de 400 horden en zagen we Felicia niet alleen op de 3.000 meter maar ook nog eens op de 800 meter! Respect voor deze dames!!!!
De derde en laatste ronde van de competitie zal plaatsvinden op zondag 26 juni.

Aangeleverd PR overzicht

 

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op