Meisjes-A 11e van Nederland

Onze meisjes A junioren hebben zondag deelgenomen aan de finalewedstrijd van het Nederlands Kampioenschap voor clubteams in Leiden. Het werd een beetje de pech dag van Iris. Voor de start van de 100 meter horden kwam zij er achter dat haar spikes gestolen waren. Gelukkig kon zij het paar van Maaike lenen, maar het was toch wel heel raar, spikes zomaar weg op een atletiekbaan

En natuurlijk waren de spikes eigenlijk helemaal niet gestolen, maar zaten zij ineens in de tas van Demi. Voordat iedereen nu denkt dat Demi gek was geworden, schuldige was vader Harry. Demi verzamelt namelijk tasjes met spulletjes zoals spikes, estafettestokjes, pleisters, aardbeien etc. Je kan het zo gek niet bedenken of Demi heeft het bij zich. Tja, en toen had haar vader in de kantine al die kleine tasjes die in de buurt van de sporttas van Demi lagen keurig teruggestopt in deze tas. Helaas ook de spikes van Iris...... Vervolgens was Iris zo van slag dat zij over een horde struikelde. Daarna zag het hink-stap-springen er best goed uit (aldus Rob) maar was de jury, met als chef Siem van Rookhuizen, vast in de war met het meten. Ook werd Iris bijna achteruit geblazen door de harde wind tegen bij de estafette. Nog meer leed hadden we met Lisanne. Zij had een kuitblessure opgelopen en moest compleet met krukken vanaf de kant toekijken. En tja, dat scheelt wat punten op de 400 meter en met de estafette. Simone verving Lisanne met verve op de 400 meter. Zij liep na de mijl, 2x de 800 meter en de 4x400 meter een persoonlijk record op deze 400 meter in 63,48 seconden. (Simone had namelijk een dag voorafgaand aan dit kampioenschap deelgenomen aan het Nederlands Studenten Kampioenschap met als hoogtepunten een zilveren medaille op de mijl en een 4e plek met de 4x400 meter estafetteploeg).
De beste prestaties kwamen deze wedstrijd op naam van Nikki en Ilona, of was het stiekem toch Mariska???? Had Mariska nou het jack van Ilona aan omdat zij zo graag op haar grote zus wil lijken, of was zij gewoon zonder te kijken van huis gegaan???? Mariska liep ondanks de zware weersomstandigheden naar een nieuw persoonlijk record op de 1.500 meter van 4.58,58 minuten en een derde plek. Ook Nikki was goed voor een derde plaats. Zij liep de 100 meter horden in 15,24 seconden.
Overige persoonlijke records kwamen op naam van Amy en Maaike. Amy stootte de kogel naar 10,30 meter en Maaike liep de 400 meter in 74,07 seconden. Hiermee was Maaike natuurlijk meteen de topper van de dag. Pas zaterdag werd zij gevraagd om de 400 meter te lopen, en ze stond er gewoon met een stralende glimlach.
Uiteindelijk werd DEM 11e in deze finale van hoog niveau! We mogen hierbij niet vergeten dat DEM een nog zeer jonge ploeg heeft (met eigenlijk maar drie A junioren). Over twee weken komen onze meiden uit in de finale van de B junioren competitie. Deze wedstrijd was een goede oefening en een mooie generale repetitie voor dit komende kampioenschap. Hier gaan onze meiden voor een plek in de top vijf en hopen zij mee te strijden voor de podiumplaatsen.
De volledige uitslagen van de DEM-ploeg kunnen hier opgevraagd worden.
Amy, Mariska, Esmee, Simone, Maaike, Dion, Renee, Lisanne, Nikki, Demi en Iris gefeliciteerd met jullie mooie 11e plaats.

Op de site van de atletiekunie stond overigens onderstaand overzicht:

Kampioenen meisjes 1947-2015
ADA/AAC 17
DEM 13
Sagitta 8
A.V.R. Rotterdam 6
Argo'77/Groningen 3
Prins Hendrik 3
Atmodes Haarlem 2
Rotterdam Atletiek 2
Sparta 2
Celebes Den Haag 1
De Kometen Arnhem 1
GAC Hilversum 1
Hera 1
Memphis Enschede 1
Olympus'70 1
PAC 1
Phanos 1
Unitas 1
Zaanland 1
Leiden Atletiek 1
Niet/ongeldig 1948/1968 2
69

Dus meiden, bewijs geleverd, ook een “klein clubje uit de polder” kan Nederlands Kampioen worden! Het is DEM zelfs 13 keer gelukt. Alleen AAC uit Amsterdam gaat ons voor.......

No video selected.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op