Jongens A naar NK Clubteams

Jongens A naar NK Clubteams

... en Alexander Soethout voert de ranglijst verspringen aan
Wat een helden hebben we in huis. Onze jongens A junioren ploeg heeft zich gewoon geplaatst voor het NK Clubteams. En we hebben zo het vermoeden dat niemand bij DEM weet wanneer een jongensteam dit ooit gelukt is...

Held van de dag was met stip Alexander. De hele ploeg kreeg vleugels na zijn 7,10 meter bij het verspringen. Alexander voert met deze prestatie resoluut de nationale ranglijst aan en uiteraard was deze magnifieke sprong goed voor een DEM clubrecord. Alexander kon zelf niet geloven dat hij zo ver gesprongen had, hij vroeg aan de jury gewoon of ze wel goed hadden gemeten!! Alexander was natuurlijk helemaal een grote puntenverzamelaar want hij was ook nog goed voor 3,80 meter bij het polsstokhoogspringen en 10,49 meter bij het kogelstoten. Na de 3,80 meter staakte Alexander zijn polsstokwedstrijd omdat hij wat last van zijn rug had en ook nog moest verspringen. Nou, dat was dus een goede keuze!!


Maar we hadden uiteraard meer toppers deze dag. Zo moest Davis, om de druk op te voeren, als enige DEM atleet de 400 meter lopen omdat Kevin het op het laatste moment af had laten weten. Nu had Davis nog nooit een 400 meter gelopen, dus dat was best even spannend. Onze Davis knalde er gewoon even een 51,84 seconden uit en geeft atleten als Alexander en Jordy dus gewoon in één klap (400 meter) het nakijken.... Davis sprong ook wederom 1,85 meter hoog en liep de 110 horden met tegenwind in 16,54 seconden.


Ook Vyron liep een mooie horden race met tegenwind, maar helaas weigerde de tijdwaarneming! De race moest direct overgelopen worden. Dat is een beetje jammer voor Vyron want hij heeft een kleine conditie achterstand, dus het gevolg was dat hij (van vermoeidheid?!) de tweede keer tegen twee horden aanknalde.


Onze 800 meter lopers Jelco en Hans liepen allebei naar een persoonlijk record op de 800 meter in respectievelijk 2.08,41 en 2.06,84. Vervolgens draaide Hans zijn hand er niet voor om, om deel te nemen aan de 4x100 estafette. Echt top Hans!!!! Onze andere lange afstandloper Thom had het moeilijk en last van de warmte, maar perste toch een 10.37,15 minuten uit zijn tenen.....


Ook Jordy en Jamaal hadden bij hun 100 meter last van tegenwind. Jordy, vorige week nog goed voor 11,37 seconden met iets teveel wind mee, knalde er nu met tegenwind gewoon Bam een 11,60 uit. Jamaal klokte 11,80 seconden. Verder deden Jordy en Jamaal vredelijk hun best op voor hun vreemde werponderdelen. Jordy nam het kogelslingeren voor zijn rekening, en Jamaal het speerwerpen.


Ondertussen sprong Synnargio 1,55 meter hoog en 5,22 meter ver. Hij fungeerde deze dag als jokertje..... Behalve dan op de 4x100 meter natuurlijk, want dat is wel zijn ding. Hier maakte Synnargio het nog wel even spannend want hij ging veeeeeel te vroeg weg. Jamaal is natuurlijk wel snel maar zoooo snel Synnargio!! Gelukkig schrok Synnargio van het geschreeuw van de coach en wist hij de wissel net geldig te houden. Hans, Jordy, Jamaal en Synnargio finishten toch nog knap in een razendsnelle 44,59 seconden.
Uiteindelijk gaan onze jongens als elfde ploeg door naar de finale van het NK voor clubteams. Deze finale zal op 11 september gehouden worden.
Gefeliciteerd met deze top team prestatie Alexander, Jordy, Jamaal, Davis, Vyron, Hans, Jelco, Synnargio en Thom met deze fraaie team prestatie!!! En natuurlijk ook Koert, Yael, Pando en Fahad, die de eerste poulewedstrijd ook hun steentje bijgedragen hebben aan dit DEM succes. Nu knallen in september met z’n allen tijdens het NK.


De meisjes hadden wederom geen complete ploeg. Individueel konden we wel een paar mooie prestaties noteren. Zo werd Amy 2e bij het kogelslingeren en sprong Eline een mooi pr van 1,50 meter bij het hoogspringen. Renee sprintte met tegenwind naar 13,10 seconden en Lotte wierp de speer deze keer net niet boven de 30 meter. Dion kwam tot een pr bij het kogelstoten. De meisjesploeg vinden we uiteindelijk terug in de middenmoot van de A junioren competitie.

No video selected.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op