GOUD op NK junioren voor Alexander

GOUD op NK junioren voor Alexander

Ondanks een gescheurde syndesmose is het Alexander gelukt om zondag Nederlands Kampioenschap verspringen te worden bij de A junioren. Alexander had zijn enkel geblesseerd tijdens een training, waarbij hij voor de grap ging voetballen met een medicineball . De in het Omnisportcentrum te Apeldoorn aanwezige fysiotherapeut van de atletiekunie probeerde hem nog van springen te weerhouden, het zou te riskant zijn. Alexander had echter alle vertrouwen in zijn eigen fysiotherapeut van wie hij wel groen licht had gekregen en ging toch van start. Hij was immers favoriet voor de titel, en wilde het goud graag namens DEM mee naar huis nemen. En met succes, met strak ingetapete enkel evenaarde hij zelfs zijn persoonlijke record in de buitenlucht en met deze 7,10 meter sprong hij zo’n 30 centimeter verder dan de concurrentie. Deze gouden afstand betekende uiteraard ook een nieuw DEM indoor clubrecord. Alexander was wel zo verstandig af te zeggen voor het hink-stap-springen, ook een onderdeel waarop hij kansen had op de Nederlandse titel. 

Hij lijkt geen extra schade over te hebben gehouden van de wedstrijd en zal de training voor de opmaak richting het outdoorseizoen na een korte rustperiode hervatten. Hij zal dan op zoek gaan naar de limiet voor de Europese Kampioenschappen die door de atletiekunie is gesteld op 7,40 meter. Alexander was niet de enige DEM atleet die actief was op het NK. Er waren naast hem nog zeven DEM junioren actief, en bijna allemaal hebben ze aan de verwachtingen voldaan/naar behoren gepresteerd.

Jordy Kluft: Na het mooie artikel in Dagblad Kennemerland was Jordy er helemaal op gebrand een knaller van een prestatie neer te zetten op de 200 meter bij de jongens junioren A. Vooraf was Jordy als 9e door de atletiekunie geplaatst, maar Jordy hoopte op een finaleplaats. Jordy kwam tot een tijd van 22,89 seconden en een 2e plaats in zijn serie. Dit betekende een goed persoonlijk record, want hij kwam indoor van 23,16 seconden. Jordy eindigde niet op veel achterstand van de als eerste geplaatste Sawa Bezelev, dus hoopte nog even op de felbegeerde finaleplaats. Helaas viel Jordy met een negende plek net naast de finale. Op de laatste 50 meter valt (voor het outdoorseizoen) nog wel wat winst te behalen. Van de zomer in Vught moet het er zeker van komen, aldus Jordy!!
Dre Pinas: Ook Dre ging van start op de 200 meter, maar dan bij de jongens B. Dit kampioenschap werd pas de tweede indoor 200 meter die Dre ging lopen. Dat Dre zich dus via zijn allereerste indoor 200 meter geplaatst had voor het NK was op zich al een knappe prestatie. Dre moest knokken voor plaats vier tot zes in zijn serie en kwam met een zuur gezicht over de finish. Dre is namelijk gewend een beetje meer voorin te eindigen. Maar Dre, dit is een NK, geen regionale wedstrijd..... Toen Dre uiteindelijk zijn tijd zag, en zich realiseerde dat hij met zijn 24,60 seconden meer dan een halve seconde van zijn pr had gelopen, kwam de glimlach weer op zijn gezicht. Dre heeft de smaak te pakken, hij wil twee dagen in de week extra gaan trainen en volgend jaar de finale halen. Volgend jaar is Dre nog steeds B junior, dus volop kansen nog voor hem! Daarnaast zal de 200 meter hem buiten waarschijnlijk (nog) veel makkelijker afgaan dan indoor. Dre is met zijn 1,96 meter eigenlijk te lang om een goede indoorloper te zijn. Hij heeft met zijn lengte namelijk veel “last” van de krappe bochten.
Mariska Poel: Mariska was de enige vrouwelijke DEM deelnemer. Dat moet toch anders dames!!!!! Nu ziet het er gelukkig naar uit dat Dion in Vught gaat deelnemen aan het kogelslingeren. Renee heeft de training ook weer hervat en wie weet gaat Isis deze zomer iets leuks doen met hoogspringen. Maar goed, dat allemaal terzijde, Mariska stond dit kampioenschap aan de start op de 3.000 meter voor meisjes junioren A. Mariska had al eens een medaille gewonnen bij het indoorkampioenschap over deze 3.000 meter, nu moest zij genoegen nemen met plek zes. Zij liep wel naar een nieuw indoor pr van 10.54,02 minuten.
Jamaal Awad: Jamaal was deelnemer aan het koningsnummer van het NK indoor, de 60 meter sprint. Voor jongens junioren A. Ook hij stond vooraf, net als Jordy, als negende geplaatst, maar ging voor een finaleplek. Waar Jordy het net niet haalde plaatste Jamaal zich eigenlijk heel gemakkelijk voor de finale. We dachten zelfs dat plek vier of vijf er wel eens in kon zitten. Jamaal startte in de finale echter naast sprintkoning Joris van Gool en liep vanaf pas één te gespannen achter de feiten aan, wat resulteerde in plek acht met 7,23 seconden. Een volgende keer zal Jamaal zich niet meer zo laten intimideren! Jamaal mocht ook starten op de 200 meter. Als echte 60 meter loper vindt Jamaal 200 meter echter veeeeel te lang. Bovendien werd de 200 meter dit jaar voor de 60 meter gelopen en vond Jamaal het verstandig (en wij geven hem gelijk) zijn krachten te sparen voor zijn favoriete onderdeel. Ook Jamaal wil van de zomer in zijn allerlaatste juniorenjaar nog een keer vlammen bij de kampioenschappen in Vught op de 100 meter.
Yael Scope: Naast Jamaal hadden we nog een deelnemer bij de jongens junioren A op de 60 meter. Yael was eigenlijk de enige DEM deelnemer aan dit NK die na afloop van zijn race echt ontevreden mocht zijn. Yael heeft meestal een super start, maar in Apeldoorn kwam hij totaal niet op gang. Met zijn 7,79 seconden bleef hij dan ook ver onder zijn kunnen. Yael wil uiteraard van de zomer revanche... ...Mocht het niet gaan lopen met zijn 100 meters dit zomerseizoen dan heeft hij gedreigd zich toe te gaan leggen op het polsstokhoogspringen. (Dat vinden wij overigens helemaal niet verkeerd Yael!!!!)
Synnargio Ignatia: Ook Synnargio liep de 60 meter maar dan bij de jongens junioren B. Synnargio staat eigenlijk niet echt bekend om zijn start. Waar hij afgelopen zomer de halve finale haalde op het NK over 100 meter, lukte dat daarom over 60 meter nu net niet. Synnargio kwam slechts 1 plek tekort. Synnargio benaderde wel zijn pr op 0,02 seconden, dus was niet onverdienstelijk bezig. Nu nog iets vaker en fanatieker trainen Synnargio!!
Dylan Langeveld: Dylan deed dit NK bij de B junioren mee aan twee onderdelen, te weten het kogelstoten en de 400 meter. Een zeer ongebruikelijke combinatie, maar ja, van een meerkamper kan je van alles verwachten. Dylan begon met het kogelstoten. Bij het instoten liet Dylan twee pogingen zien van rond de 12 meter en het zag er dus veelbelovend uit. In de daadwerkelijke wedstrijd ging het allemaal te gehaast en bleef Dylan steken op 10,90 meter. Ook hij moet, net als Jamaal, de rust zien te bewaren.... Dylan liep vervolgens wel een uitstekende 400 meter. In het zuurstofarme en droge Omnisportcentrum was Dylan sneller dan hij ooit buiten was geweest. Hij was dan ook terecht tevreden met zijn 56,11 seconden.
Al met al was het een goed NK voor DEM. De junioren gaan zich opmaken voor de wedstrijden buiten. Wel gaan zij nog deelnemen aan de allerlaatste indoorwedstrijd van het seizoen in Dordrecht op 18 maart. Wie weet wat er deze wedstrijd nog voor moois gebeurt, als alle spanning er af is en het nergens meer om gaat, behalve om het plezier hebben!!

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op