Goede generale voor Alexander en Jamaal

Goede generale voor Alexander en Jamaal

Afgelopen weekend was alweer de 9e editie van de PEC1910 indoor in Apeldoorn. Deze wedstrijd wordt gezien als de grote generale repetitie voor de diverse NK’s. We zagen dan ook (inter) nationale toppers als Nadine Visser en Nadine Broersen aan de start staan en waren dus getuige van de horderace waarin Nadine Visser zich kwalificeerde voor het EK indoor.

 EJ66190DEM was deze wedstrijd goed vertegenwoordig, we stonden met negen atleten aan de start. Het hadden er zelfs nog meer kunnen zijn, maar Hans had griep, Dre moest naar een open dag van het ROC Amsterdam en Vyron was van zijn scooter afgedoken. Voor Timo en Michiel was het hun eerste indoorwedstrijd op nationaal niveau. Zij waren dan ook erg onder de indruk van de entourage en de meldprocedures. Timo bleef echter uiterst koel onder deze wirwar van regeltjes en procedures. Hij liep zowel op de 60 meter als de 800 meter naar een persoonlijk record. Michiel had in zijn hoofd om 2.10,00 minuten op de 800 meter te willen lopen. Hij was echter vergeten (of hij had nog nooit meegemaakt) hoe het is om indoor te lopen met al die krappe bochten en een gebrek aan frisse lucht. Inmiddels een belangrijke ervaring rijker, mag hij gematigd tevreden zijn met zijn 2.19,14 minuten. Dylan had helemaal de kolder in zijn kop op de 800 meter. Hij had bedacht dat hij zijn pr buiten (2.09 minuten) indoor wilde verbeteren naar precies 2 minuten. Dylan opende in dezelfde tijd als zijn pr op de 400 meter, onder de 58 seconden en moest dit uiteraard in het vervolg van de race bekopen. Zelden hebben we iemand zo stuk zien gaan als Dylan!
Gelukkig maakte hij zijn dramatische optreden bij de 800 meter goed bij het kogelstoten. Tegenwoordig krijgt Dylan op woensdag privé training van Martien. (Martien verwarmt zelfs van tevoren de kogels voor Dylan op de verwarming in de kantine.) Deze training resulteerde direct weer in een stoot boven de 11 meter. Dylan veroverde met zijn 11,18 meter de zevende plaats. Wij hopen natuurlijk op de felbegeerde 12 meter bij het NK!
Onze sprintgroep doet er inmiddels alles aan om indruk te maken bij de medesprinters. Zo hebben zij zich zelfs snellere namen aangemeten. Synnargio is Synna geworden, Jamaal Jamma en Jordy gaat in zijn sprintersleven door voor Jorra. Blijkbaar werkt het, want Jamma verraste bij de A junioren vriend en vijand met zijn 7,17 seconden en zilver in de finale op het koningsnummer van de indooratletiek, de 60 meter sprint. Deze 7,17 seconden was wederom een verbetering van zijn pr, hij kwam van 7,23 seconden. Synna miste op 0,03 seconden de finale bij de B junioren. Wel was hij met 7,57 seconden goed voor een persoonlijk record. Koert en Yael kwamen (zonder snellere namen) tot 7,69 seconden en 7,83 seconden. Waarbij aangetekend moet worden dat Yael de laatste tien meter van zijn race moest laten lopen vanwege een opspelende hamstring.
En dan onze Jorra. Die presteerde het weer eens om vals te starten.... Een grapje dat hij ook al eens in Antwerpen heeft uitgehaald. Best lullig als je komt om 1x 60 meter te lopen. Deze keer had Jorra echter een acceptabel excuus. Hij haalde zijn hand open bij het klaarmaken van zijn startblok. Een bloedende vinger en het gedram van de startcommissaris dat hij op moest schieten, haalden hem zodanig uit zijn concentratie dat hij even de weg kwijt was. Zelf zegt hij dat dit hem alleen maar extra scherp maakt op de komende NK’s en dat dit misschien wel een belangrijk leermoment is geweest.
Topper van de dag was Alexander. Hij kwam (met de trein) zag en overwon bij het verspringen. Snipverkouden kwam hij reeds in zijn eerste poging tot de winnende afstand van 6,92 meter. Eigenlijk is het best jammer dat Alex zichzelf heeft ingeprent dat zijn eerste poging altijd de beste is.... Zullen we dat de volgende wedstrijd voor de grap eens anders doen Alex???Als Alex weer topfit is, gaat hij op zoek naar EK kwalificatie. Hiervoor heeft hij een afstand van 7,40 meter nodig. Alexander was zeer teleurgesteld dat we deze keer niet gingen wokken. Eigenlijk ging hij daarom mee naar deze wedstrijd, en niet voor het verspringen!! Maar ja wokken zonder Dre die zich tegoed doet aan krokodil is geen wokken.... Volgende keer staat de wok zeker weer op het programma hoor Alex!!
Al met al kende DEM met goud en zilver een uitstekende generale repetitie voor de NK’s.
Alexander, Jamaal en Jordy zullen op twee NK’s aan de start verschijnen. Deze drie mannen zijn ook startgerechtigd op het NK voor senioren.
De DEM NK deelnemer zijn:
Senioren 11 en 12 februari: Mannen Alexander Soethout-verspringen, Jamaal Awad-60 meter, Jordy Kluft 60-60 meter
Junioren 18 en 19 februari: JJA Alexander Soethout-verspringen en hink-stap-springen, Jamaal Awad-60 meter, Yael Scope-60 meter, Jordy Kluft-200 meter. MJA Mariska Poel 3.000 meter JJB Synnargio Ignatia-60 meter, Dre Pinas-200 meter, Dylan Langeveld- 400 meter en kogelstoten

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op