Bizarre bronzen estafettemedaille jongens junioren A

Bizarre bronzen estafettemedaille jongens junioren A

Vooraf waren onze jongens A junioren favoriet voor de aller-leukste wedstrijd van het jaar,het nationaal estafettekampioenschap, op de 4x400 meter..... Ook wilden zij minimaal zilver winnen op het koningsnummer van de estafettekampioenschappen de 4x100 meter. Het liep echter allemaal anders afgelopen weekend in Amstelveen.
Alexander, Jordy, Jamaal en Hans begonnen voortvarend. Met speels gemak, en de wissels nog niet scherp, liepen zij in de series van de 4x100 meter ruimschoots naar de overwinning en plaatsten zich dus makkelijk voor de finale in hun tweede tijd van het seizoen. In de finale moest hun eigen clubrecord weer verbeterd worden, het liefst met een tijd onder de 43 seconden, alle risico’s zouden genomen gaan worden. Alles of niets ging het worden....

Alexander liep echter wat doelloos in de rondte, en lag af en toe somber voor zich uit te staren. Na de series 4x100 meter had hij erg last van rugpijn. Zo’n tien minuten voor aanvang van de finale kon Alexander ineens niet meer op of om van de pijn in zijn rug. Het lukte zelfs niet meer de veters van zijn spikes te strikken. Paniek dus bij het DEM team. Alhoewel het op zo’n moment vlak voor de start eigenlijk niet meer mogelijk is om van loper te wisselen, gingen we toch een poging wagen bij de wedstrijdleiding. En.....er mocht iemand anders starten!! Maar waar haal je zo snel een andere loper vandaan???? B junior Vyron was als enig ander startgerechtigd DEM lid in de buurt. Hij werd van zijn zonnestoel getrokken, haastte zich in zijn clubtenue en werd (zonder warm te lopen) het startblok ingesmeten. Tweede loper Jordy wist niet wat hem overkwam en moest enorm snel omschakelen toen hij Vyron op zich af zag komen sprinten. Vyron knalde vervolgens bijna boven op Jordy maar had de tegenwoordigheid van geest lang genoeg te wachten met het overgeven van het stokje. Ook Jamaal vertrok te laat voor Jordy en Hans weer een beetje te snel voor Jamaal... Het was een bizarre estafette, maar desondanks liepen de jongens op wonderbaarlijke wijze naar het brons.!!! Brons dat uiteraard een gouden randje had, want een medaille winnen op een nationaal kampioenschap onder deze omstandigheden is wel heel bijzonder!
Uiteraard zag het 4x400 meter team vervolgens hun droom om kampioen te worden in rook op gaan. Alexander kon echt geen poot meer verzetten en hij is de belangrijkste spil binnen dit kwartet. Alexander werd vervangen door Jamaal, voor wie 100 meter al lang is, maar een reserveloper hadden we niet meegenomen. Nog enigszins aangeslagen door alle gebeurtenissen rond Alexander liepen alle jongens een net-niet race wat resulteerde in een vervelende vierde plek voor Davis, Jordy, Jamaal en Hans.
Alsof alle ellende met Alexander nog niet voldoende was, kneusde Jordy zijn ribben, liep Kevin met een dikke knie rond en had Synnargio zere armen, wat ons deed besluiten af te zien van de diverse 4x200 meter races.
Een mooi resultaat werd dit weekend behaald op de 4x800 meter voor jongens C junioren. Timo, Michiel, Piet en Dylan wonnen hun serie in een clubrecordtijd van 9.12,60 minuten. Uiteindelijk was deze tijd goed voor plek vijf.... Net naast de medailles, maar de jongens haalden veel genoegdoening uit het feit dat zij een clubrecord dat op naam stond van Jordy en Alexander (en Rogier Los en Tim van der Heide) uit de boeken liepen.
Bij de meisjes D junioren zagen we met name een nerveus team op de Zweedse estafette. Want ja, deze afstand hadden zij nog nooit gelopen, en hoe werkte dat nou toch allemaal????? Onze D1 meisjes deden het op de extra adrenaline fantastisch. Danique, Zoë, Eline en Lynn liepen naar 2.50,32 minuten en gaan, indien zij zich blijven ontwikkelen, volgend jaar in de top meedoen op dit leuke estafette onderdeel!!
Top 10 noteringen waren er verder nog op de volgende onderdelen: * 4x100 meter jongens junioren B (Yael, Synnargio, Koert en Vyron) 10e * Zweedse estafette jongens junioren B (Kevin, Koert, Vyron Yael) 9e * Zweedse estafette meisjes junioren C (Deborah, Nadia, Ramona, Lisa) 9e * Zweedse estafette jongens junioren C (Dylan, Michiel, Timo, Mats) 9e
Al met al was het een enerverend weekend met hoogte- en dieptepunten. Rest ons nog de clubkampioenschappen op 9 oktober om het baanatletiekseizoen 2016 passend af te sluiten....

DEM uitslag

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op