B junioren competitie Amsterdam

B junioren competitie Amsterdam

Onze B junioren mochten voor de eerste ronde van de competitie aantreden in een zonnig maar winderig Amsterdam. Wederom stond bij onze poulewedstrijd de meeste wind (tot 4,2 meter per seconde) en wederom was er tegenwind (tegenstorm) op de sprintnummers. Dit kwam de sprinttijden uiteraard helaas niet ten goede.

Gelukkig hadden we deze keer, in tegenstelling tot bij de A junioren en vrouwen, wel een complete meisjesploeg. De meisjes behaalden deze keer zelfs een dagoverwinning op een onderdeel. Mariska won, met val over de finish, de 800 meter in een persoonlijk record van 2.20,20 minuten. Volgende keer onder de 2.20,00 minuten Mariska!!!! Ook Deborah liep in een tijd van 2.46,04 minuten naar een persoonlijk record op deze afstand. Voor de meisjes B stond voor de eerste keer het hink-stap-springen op het programma. Isis en Nadia scoorden met afstanden van 9,68 meter en 8,19 meter direct goed op dit onderdeel. Trainer Rob was goed te spreken over het optreden van de estafetteploeg. De vier C meisjes Nadia, Deborah, Ramona en Femke kwamen op hun eerste 4x100 meter tot 55,31 seconden. De DEM meisjesploeg vinden we in de landelijke tussenstand na de eerste wedstrijd keurig terug op plek 38 van de competitie.

Bij de jongens kwam de meest opvallende prestatie tot zijn eigen verrassing op naam van Vyron . Vyron hinkte, stapte en sprong (met geldige wind mee van 1,8 meter per seconde)tot zijn verbazing naar 11,91 meter. Met deze afstand komt hij vanuit het niets met stip hoog op de nationale ranglijst. Deze afstand leverde hem eveneens een 3e plaats op in een sterk bezette wedstrijd. Op de 800 meter zagen we een mooi debuut van C junior Michiel. Hij kwam op zijn eerste 800 meter tot 2.27,60 minuten. Jelco liep naar een nieuw pr van 2.10,10 minuten. Kevin had vlak voor de 100 meter nog een zware kickboks training gehad. Dit resulteerde tot een tijd van meer dan een seconde langzamer dan zijn pr. Op de 200 meter nam hij, na wat uitgerust te zijn, echter revanche door ondanks de tegenwind een snelle 24,18 seconden te klokken. Helaas had Yael een snee in zijn voet, wat hem zoveel pijn en last opleverde dat hij zijn aanvangshoogte bij het hoogspringen miste. Hierdoor moest hij ook de estafette laten schieten. Het estafetteteam liep zonder Yael maar met Kevin, Koert, Vyron en Synnargio toch knap naar een 4e plaats in 47,04 seconden. Door de blessure van Yael moesten de jongens een hoge positie na de eerste wedstrijd helaas vergeten. We vinden ze terug op de 28e plaats in de landelijke tussenstand.

8meib

Relevante websites

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen. U kunt inloggen met uw Facebook account.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op