Geweldige competitiestart DEM pupillen

DEM atletiek 20120512De eerste wedstrijd van de competitie voor de pupillen was voor de jongste DEM atleten bijzonder succesvol. Bij zeer druk bezette wedstrijden in Haarlem met maar liefst 230 deelnemers aan de meerkampen waren de DEM deelnemers steeds in de voorste gelederen te vinden. Van de negen leeftijdsploegen die bij DEM aan de start stonden, wisten er maar liefst vijf eerste te worden bij de estafette. En alle andere ploegen eindigde op een tweede of derde plaats.

Ook individueel waren er uitzonderlijk goede prestaties. Zo kwam Harm Janssens bij de JPA1 bij het verspringen tot een afstand van 4 meter 21 en wis hij de 60 meter sprint af te leggen in een tijd ruim onder de 9 seconden, namelijk 8,8 sec. Jelle Schaap, ook JPA1 deed maar heel weinig voor hem onder. Ook hij sprong verder dan 4 meter, en sprintte sneller dan de 9 seconden. Bij de JPA2 wisten 3 DEM atleten over de 1.25 te springen. Simen Polman, Dylan Langeveld en Dre Pinas.

Bij de JPC waren de plaatsen 2 (Luuk Kooij) 3 (Dennis Schaap) 4 (Sahid Haddache) en 5 (Tobias Janssens) allemaal voor een DEM deelnemer, waarbij de 3 meter 23 die Luuk Kooij bij het verspringen haalde, een forse verbetering van zijn eigen persoonlijk record was. Ook bij de jongste jongens, de mini's, volop eremetaal voor DEM. Sam van der Aar werd er eerste, Koen Rosendaal tweede, met vlak daarachter nog Chris van der Meij en Boris Borgmann.

Ook de meisjes lieten zich van hun beste kant zien. Femke Janssen werd tweede op de meerkamp bij de MPA2 vooral dankzij een erg snelle sprint. Ze kwam tot 9,4 sec op de 60 meter. Bij de een jaar jongere meisjes ook een podiumplaats, en wel voor Deborah Leguit.

Bo van der Aar had een heel erg verre worp bij het balwerpen. Ze kwam er tot 20 meter 21 cm. Wat met een snelle sprint van 7.0 sec op de 40 meter en een afstand van 3 meter 17 bij het verspringen resulteerde in een tweede plaats op de meerkamp. De mini meisjes deden niet onder voor hun oudere clubgenoten. Op de meerkamp was er een tweede plaats voor Isa Schram, een derde plaats voor Esmeralda van de Berg en een vierde plaats voor Fiene Rosendaal.

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op