Indoor seizoen van start met 5 clubrecords

DEM atletiek 201510311 november is in de atletiek de datum dat ieder naar een hogere leeftijdsklasse overgaat. AVR 69 uit Reusel speelt daar handig op in, door ieder jaar op de laatste zaterdag voor die datum een indoorwedstrijd te organiseren. Er is altijd een sterke deelname, juist atleten die azen op een verbetering van een clubrecord doen er mee. Je bent toch weer een half jaar ouder, en hebt een hele zomer langer getraind, dan het voorgaande winterseizoen.
Van DEM gaan we er ook al jaren heen, deze keer met maar een klein groepje. Eén jongen en zes meisjes, maar de lange reis was bepaald wel erg succesvol. Er konden na afloop 5 clubrecords genoteerd worden. Sam van Ooijen nam er drie voor zijn rekening. Bij de mini jongens liep hij op de 40 meter een tijd van 7,4. Met hoogspringen kwam hij tot 95 cm en op de 600 meter tijd was 2 minuten en 30,1 sec. Het vierde onderdeel van de meerkamp was het kogelstoten. Voor de mini’s is dit geen officiële afstand, maar hij kwam wel tot een respectabele afstand van 6 meter 43 cm. Alles metelkaar goed voor de eerste plaats op de meerkamp met een grote voorsprong op de naaste concurrent.
Bij de mini meisjes liet Khyra van Schooten twee clubrecords op haar nam schrijven. Op de 40 meter sprint kwam er wel een heel erg snelle tijd van7,3 op de klokken. En met hoogspringen wist ze over de 90 cm te springen. Alles metelkaar resulteerde het in een derde plaats op de meerkamp. Nog iets beter op de meerkamp was Anne Kuijer, die daar tweede werd, vooral dank zij een zeer snelle tijd van 2.38,7 op de 600 meter. Bij de B pupillen meisjes hadden we ook 2 deelnemers. Isa Schram werd derde op de meerkamp, en met een tijd van 2.14,5 op de 600 meter kwam ze maar heel weinig tekort voor een clubrecord. Maar ze had wel de avond tevoren, zowel aan de 3 km als aan de 5 km koppelloop meegedaan, en dat was misschien net iets teveel van het goede. Marin Kuijer werd achtste in de meerkamp, maar ze had wel een paar mooie PR’s op de sprint en het hoogspringen.
Dan hadden we nog 2 A pupillen meisjes. Danique Schram won het hoogspringen met een hele fraaie 1.30 m en dat bracht haar tot een tweede plaats in de meerkamp. Zoe Lammertink werd vierde in de meerkamp, best goed natuurlijk, maar het is wel een ondankbare plaats, net naast het podium.
Op de foto: Sam van Ooijen

Meer foto’s zijn hier te zien

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op