NEK Amstelveen dag 2: Junioren B goed voor vier medailles

007Na het succes van dag 1, arriveerden al onze B junioren deze keer met een stralende glimlach in Amstelveen. Dag 2 van de Nationale estafettekampioenschappen begon met de Zweedse estafettes. Als eerste stonden de meisjes aan de start, meteen ook in de eerste serie. Nikki zat een beetje klem in het gedrang bij de 400 meter en gaf het stokje als 3e door wel in een keurige tijd van 60,5 seconden. Mariska liep met name weer een ijzersterk 2e deel van haar 300 meter, Lisanne knalde er een mooie 200 meter uit en Renee maakte het af met een razendsnelle 100 meter. De race zag er goed uit, maar onze meiden waren derde geworden in de eerste serie.... Dan denk je dus dat je naast het podium staat. Mooi niet, want uiteindelijk bleek hun tijd van 2.24,83 seconden gewoon goed genoeg voor brons.
De jongens konden vervolgens natuurlijk niet achterblijven. Ze hoopten juist op dit onderdeel dat ze het de ongenaakbaar lijkende ploeg van PAC Rotterdam lastig zouden kunnen maken. De jongens van PAC zagen in onze mannen blijkbaar een geduchte concurrent want de heren probeerden voor de wedstrijd Kevin te intimideren door te vragen of hij misschien de spikes van Bryan Pronk even aan zou willen raken. Onze Kevin wordt hier natuurlijk niet warm of koud van en bleef zich op de komende strijd concentreren. Alexander nam de eerste 400 meter voor zijn rekening. Hij moest een klein gaatje laten vallen ten opzichte van Ramsey Angela. Kevin liep een dappere 300 meter tegen Bryan Pronk maar kon de achterstand niet overbruggen. Jordy liep vervolgens weer één van zijn betere 200 meters en kwam dichterbij Rafael Raap. Jamaal mocht het afmaken op de 100 meter en kwam uiteindelijk in 2.02,91 over de finish. De mannen van PAC doken net onder de 2 minuten, zij waren goed voor goud. Maar in de overige series kwam geen ploeg meer onder de 2.202,91 minuten van DEM!! Een mooie zilveren medaille was dus het resultaat in een nieuwe clubrecordtijd zowel bij de jongens B, de jongens A als de mannen.
Ook de DEM C meisjes liepen de Zweedse estafette met Kim, Eline, Isis en Femke. Vooraf was er vooral gehakketak over wie de 400 meter mocht/moest lopen. Kim wierp zich tenslotte op voor dit lastige klusje. Zij heeft hiermee met glans de titel “topper van de dag” voor zich opgeëist. Isis liet op deze Zweedse estafette een indrukwekkende 200 meter zien. De ploeg noteerde een tijd van 2.43,02 seconden en werd hiermee 16e. Op de 4x80 meter noteerde de ploeg in dezelfde samenstelling een tijd van 44,04 seconden. Met deze tijd eindigden zij op een 18e plaats.
De meisjes D junioren liepen de 4x600 meter en de 4x60 meter. Op de 4x600 meter finishten zij als 15e en op de 4x60 meer als 14e. Wel wisten Nadia, Deborah, Ramona en Yoelle hun serie winnend af te sluiten.
Als laatste hadden we dan de 4x200 meter op het programma staan. De meisjes mochten wederom starten in de eerste serie. Renee startte voortvarend en knalde er haar beste 200 meter van het seizoen uit. Zij wisselde als eerste op Lisanne. Lisanne knokte voor wat zij waard was, maar kon de voorsprong net niet vasthouden. Mariska liep als middenlange afstandloopster wederom een goede sprint en als je Nikki hebt om het klusje af te maken dan win je dus simpelweg je serie! In een andere serie liep de ploeg van Leiden Atletiek echter helaas toch nog een stukje sneller..... Een zilveren medaille viel onze B meisjes dus ten deel op deze 4x200 meter.
De B jongens stonden ook deze 4x200 meter race weer op scherp. Grote vraag was of de benen van Alexander het zouden houden. Hij was niet helemaal fit, en had ook al een 400 meter in de benen. Kevin, Jordy en Jamaal hadden een lichte voorsprong opgebouwd en gaven Alexander een prima uitgangspositie voor het laatste stuk. Maar waar we al bang voor waren gebeurde. De kramp schoot in de benen van Alexander. Hij wist nog als tweede (achter Leiden Atletiek) te finishen en stortte daarna ter aarde. In een andere serie liepen de mannen van PAC wederom naar de snelste tijd van de dag. Het DEM team was dus goed voor brons. De tijd van 1.32,89 minuten bleek wederom goed voor een clubrecord. Zowel bij de jongens B als de jongens A junioren. Het clubrecord stond sinds 1995 op 1.35,7 minuten (Jelle van Etten, Robert Koog, Dave de Graaf, Rene Muller).
Onze B junioren kwamen vandaag uit op vier onderdelen en waren goed voor vier medailles. Tel hierbij op het tweetal medailles van gisteren, dan kunnen we alleen maar concluderen dat we onwijs trots moeten zijn op onze B junioren.

Samengevat kwamen de DEM B junioren tot de volgende resultaten:
4x100 meter: jongens zilver, meisjes 4e
4x400 meter: meisjes GOUD, jongens niet gelopen
Zweedse estafette: jongens zilver, meisjes brons
4x200 meter: meisjes zilver jongens brons

De B junioren zijn dit weekend zeven keer van start gegaan en hebben zes keer op het erepodium plaats mogen nemen. Al met al een prachtig resultaat ter afsluiting van het baanseizoen 2015.
Van harte gefeliciteerd Esmee, Renee, Lisanne, Nikki, Mariska, Synnargio, Alexander, Kevin, Jordy en Jamaal met jullie medailles!!!! 

Klik voor de foto's

NEK 2015 dag 1: Goud 4x400 meisjes B junioren

010Jarenlang was het Nederlands Kampioenschap estafette het laatste weekend van september de aller leukste wedstrijd van het jaar. Maar de Atletiekunie vond het nodig dit Nederlands Kampioenschap estafette samen te voegen met het reguliere NK (individuele onderdelen). Gelukkig organiseert AV Startbaan echter nog steeds een estafettewedstrijd, nu genaamd Nationaal Estafette Kampioenschap. Maar what is in a name???? Nationaal of Nederlands kampioen, we doen het er voor!!!!
Dag één van dit kampioenschap begon niet helemaal zoals we het ons hadden voorgesteld. Alexander kampte met een lichte blessure, Kevin was herstellende van een keelontsteking en Lisanne was in mineur. Zij heeft het namelijk zo druk met school dat zij niet eens meer tijd heeft om chips te eten. Tja, en wat doe je dan als er zo’n vervelend sfeertje hangt???? Nou gewoon doen waar je voor gekomen bent en estafette lopen.
We begonnen met de 4x100 meter voor jongens junioren B. Kevin, Jordy, Jamaal en Alexander plaatsten zich als derde voor de finale, in alweer een nieuw clubrecord van 44,34 seconden. In de finale besloten we Jordy te vervangen voor Synnargio. Dit helemaal niet omdat Jordy moest voetballen of zo.... Welnee, als je vijf medailles kan ophalen, waarom zou je dan genoegen nemen met vier???? We maakten het natuurlijk wel even spannend, want Synnargio had nog nooit van zijn leven een estafettewedstrijd gelopen. Zeer koelbloedig liep het DEM team ook in de finale naar plek drie en dus mochten ze een bronzen medaille ophalen. Beetje jammer alleen dat Kevin zoek was bij de prijsuitreiking!!! Alexander durfde vervolgens de 400 meter niet meer aan en dus moesten we Koert helaas afbellen voor de 4x400 meter..... Ondanks dat Koert niet gelopen heeft, benoemen we hem hierbij toch als topper van de dag!!Gelukkig heeft Koert zijn estafettehoogtepunt dit jaar ook gehad. Hij maakte namelijk deel uit van het team (met Jordy, Jamaal en Kevin) dat in juni dan weer officieel Nederlands Kampioen is geworden......
Ook de meisjes junioren B kwamen in actie op de 4x100 meter. Renee, Lisanne, Nikki en Mariska wisten zelfs hun serie te winnen. Opvallend hierbij was het ijzersterke eindschot van Mariska. De DEM ploeg plaatste zich uiteindelijk als vijfde voor de finale. In deze finale zagen we een zeer spannende strijd om het brons tussen drie ploegen. Helaas moesten onze DEM meisjes genoegen nemen met die wel heel vervelende vierde plaats net naast het podium.
Op de 4x400 meter stonden onze B meiden echter op de allerhoogste trede van het erepodium. De laatste jaren heeft onze ploeg altijd medailles op dit onderdeel gewonnen, maar nooit was het goud.... Nou deze keer was het goud, en hoe! Met een straatlengte voorsprong op AV Haarlemmermeer en PAC Rotterdam mocht slotloopster Nikki de finishlijn passeren. Lisanne gaf als startloopster de ploeg een goede uitgangspositie door als tweede het stokje door te geven aan Mariska . Mariska wist deze plek uitstekend vast te houden. Vervolgens vloog Esmee over de baan en pakte zij op indrukwekkende wijze de koppositie. Als je dan Nikki als slotloopster in de baan hebt staan dan weet je dat het goud je niet meer kan ontglippen. Met een stralende glimlach van oor tot oor hebben onze meiden dan ook de bloemen en de medailles in ontvangst genomen.
Morgen lopen zowel de jongens B als de meisjes B nog de Zweedse estafette en de 4x200 meter. We gaan er van uit dat Alexander, Jamaal, Jordy, Kevin, Renee, Lisanne, Mariska e Nikki ook op deze onderdelen zich weer kunnen mengen in de strijd om de medailles!

Klik voor de foto's

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op