Masters finale 6 september 2015

08092015 foto masters competitieDe finale van de masterscompetitie was dit jaar in eigen huis, heerlijk om op de fiets naar de baan te kunnen in plaats van uren in de auto. Jammer dat er vooraf (buiten de site) zo weinig publiciteit voor de wedstrijd was: zowel de organisatie als de aanwezige atleten hadden het verdiend om wat meer aandacht en (anders dan met de ploegen meegekomen) publiek te krijgen.


Een domper was en bleef dat alleen de damesploeg mocht meedoen – over het niet-mogen-deelnemen van de mannenploeg werden ook deze zondagmiddag nog opmerkingen genoeg gemaakt. Het voordeel voor de aanwezige mannen was dat ze dik aangekleed konden blijven staan; de temperatuur was te laag hoewel het uiteindelijk meeviel en alleen Judith het wel heel slecht trof met de stevige regenbui precies tijdens haar 1500 meter. Desondanks verbaasde juist zij iedereen en zichzelf nog het meest door een veel beter dan de vorige keer opgebouwde race die een prima tijd opleverde van 6.08.63, opnieuw sneller dan vorige keer: klasse!


Bij gebrek aan een "echte" werpster waren loopsters Claudia en Annemarie bereid om kogel en discus te doen waardoor er op die nummers toch nog aardig wat punten behaald werden en we niet met een 0" geconfronteerd werden. Alle nummers bezet dus, geen blessures, jammer dat bij Claudia precies tijdens de estafette een oude blessure opspeelde. Gelukkig kon ze doorlopen en finishte de ploeg (met verder Judith van Hesselingen, Renate Schellevis en Olga Müller) nog onder de 3 minuten.


Kilometervreetster Renate bleek baat te hebben bij een snelle 800 meter (2.39.08) als voorbereiding op de 3000 meter: die liep ze in een heel mooi persoonlijk record van 12.27.19, en dat met veel harde wind tegen aan de overkant van de baan. Olga Müller ervoer dat zelfs een 100 meter lang kan zijn: 16.47, bij het verspringen ging het beter: opnieuw 3.80 meter.


Voor Anja was het een mini-meerkamp binnen een uur: supertevreden over haar 100 meter, met reglementaire wind voor het eerst sinds 2010 weer onder de 15 seconden: 14.99 sec. Het hoogspringen en speerwerpen was exact tegelijk (gelukkig wel naast elkaar) waardoor het allebei niet optimaal was hoewel de puntenwaarderingen voor die nummers bij de hoogste van de dag hoorden.


Net als vorig jaar behaalden vrijwel alle ploegen aanzienlijk hogere puntentotalen dan in de voorafgaande wedstrijden. Eindresultaat voor de DEM-vrouwen was daardoor een 10e plaats met 6021 punten, vrijwel gelijk aan het totaal van de vorige wedstrijd in Den Helder. Opvallend was dat de eerste 5 ploegen met kop en schouders boven de andere ploegen uitstaken, de nummers 6 tot en met 10 deden nauwelijks voor elkaar onder op afstand gevolgd door de ploegen op plaats 11 en 12.


Complimenten tenslotte aan de wedstrijdorganisatie: alles was prima verzorgd, het programma liep keurig op tijd en naast het wel heel plotseling alsnog veranderen van de discus-sector (op verzoek van de atletes) zijn er geen of nauwelijks wanklanken geweest. Louter tevreden gezichten dus na afloop, en in ieder geval namens de vrouwenploeg: bedankt voor de organisatie!
Voor alle uitslagen, volg delink.

 


 

Zet de datum 6 september 2015 alvast in de agenda. Na de eerste ronde op 17 mei 2015 en de tweede ronde op 21 juni 2015. De finale van de masters competitie zal dit jaar in Beverwijk plaats vinden bij de AV DEM.
Hieraan doen de beste mannen en vrouwen ploegen mee, die tijdens de nationale voorrondes op de eerste 12 plaatsen zijn geëindigd.
Aan deze finale zullen, net als vorig jaar, de vrouwen van DEM deelnemen. De mannen, die in eerste instantie ook geplaatst waren voor de finale, zullen niet deelnemen. Na het schrappen van een onderdeel uit de uitslagen, zakte de mannen van de 12e naar de 13e plaats. Een verzoek om als dertiende ploeg deel te nemen aan deze thuiswedstrijd werd door de competitieleiding afgewezen.
Bij onze vrouwen zullen Claudia Kes-Mura, Anja Akkerman, Renate Schellevis, Judith van Hesseling, Olga Muller,en Annemarie van Rookhuizen voor de dag komen tijdens deze finale.
Publiek, zeker van de atletiekvereniging DEM, is van harte welkom om onze vrouwen aan te moedigen in hun strijd voor een mooi eindresultaat.
Bijgaand een drietal foto’s van de finale van het afgelopen jaar.
Komt allen, en indien nodig een helpende hand bij de jurering.

Impressie van de mannenploeg 21 juni 201

Impressie van de damesploeg 21 juni 2015

IMG 20140907 130119

 IMG 20140907 144214IMG 20140907 141449

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op