Gecertificeerde hulpverleners bij AV DEM

1aed logoIn het kader van de goede zorg voor onze atleten en belangstellenden op Sportpark Adrichem zijn twaalf AV DEM trainers op donderdag 18 juni 2015 geslaagd voor de opleiding “Levensreddende Handelingen” van de Nederlandse Reanimatieraad. Naast hun reeds eerder vergaarde EHBO kennis mogen zij zich vanaf nu “NNR Gecertificeerd Hulpverlener” noemen. Onze dank en felicitaties gaan uit naar de volgende gecertificeerde trainers van AV DEM:
Annelies van den Nieuwendijk, Ans Duin, Bets van Rookhuizen, Bart van Rookhuizen, Bert Vink, Frans Remmers, Frans van de Kolk, Hans Grapendaal, Jacques Niesten, Jan van Hout, Martin van Noort en Ralph Apeldoorn.

De cursus is gegeven door Inge Felices Hernandez en Peter Gouweleeuw, twee instructeurs voor de Nederlandse Reanimatieraad van Advipe VOF uit Assendelft en tevens lid van AV DEM. Advipe is een veiligheidskundig adviesbureau met specialisaties in eerstehulp onderwijs en het voorkomen van calamiteiten. Dit bedrijf verzorgt ook jaarlijks de EHBO bij de DCD loop.
In de cursus en trainingen voor AV DEM wordt veel aandacht gegeven aan de meest voorkomende situaties op de atletiekbaan, op de weg en in het duingebied. Realistische scenario’s worden gecreëerd die door de hulpverleners in opleiding moeten worden opgelost en waarbij adequate hulpverlening moet worden gegeven. Naast de training “Levensreddende Handelingen” volgen de meeste begeleiders en trainers van AV DEM de komende weken ook de vervolgcursus “EHBO bij Sportletsels” van het Oranje Kruis. Hiermee is gewaarborgd dat onze atleten kunnen rekenen op een goede opvang als er een onverwachte situatie tijdens het sporten optreedt.

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op