2x GOUD en 1x ZILVER bij Nederlands Kampioenschap junioren

 ED51964“Wat kan er veel veranderen in een jaar” ..... was de opmerking van verspringcoach Niels Kruller. Hij herinnerde ons fijntjes aan het NJK van vorig jaar in Amsterdam waar onze DEM atleten er lamgeslagen bij stonden, vol verwondering kijkend naar hun mede atleten die wel heel erg goed waren en zonder het zelfvertrouwen en overtuiging dat zij zelf ook goed genoeg waren om mee te strijden voor de medailles op een Nederlands Kampioenschap.
Hoe anders was dat nu! Zo zagen we Jordy die bij het voorstellen van de finalisten 200 meter groot op het scherm in het stadion getoond werd, met de blik van een buldog klaar om al zijn tegenstanders op te vreten. En Nikki die blakend van het zelfvertrouwen aan de start stond bij de finale van de100 meter horden. En zo hoort het, dat is the (DEM) spirit!!
En wat hadden we een goed kampioenschap dit jaar. Het begon vrijdag al direct volgens plan met Stan op de 5.000 meter. Hij kwam, zag en overwon en met 20 seconden voorsprong op de nummer twee veroverde hij het eerste DEM goud van het NJK 2015 in Breda. Renee schudde eindelijk al haar NK frustraties van zich af en eindigde deze keer keurig als 6e met een afstand van 5,33 meter bij het verspringen. Nikki eindige met een afstand van 5,23 meter als 9e en viel dus net buiten de finale. Lisanne kwalificeerde zich voor de finale van de 400 meter horden in een nieuw DEM clubrecord van 66,39 seconden.
Zaterdag was het vervolgens de beurt aan onze sprinters. Op de 100 meter was DEM maarliefst 6x goed voor een halve finaleplek. Renee, Nikki, Lisanne, Kevin, Jamaal en Jordy wisten allemaal door te dringen tot de semi-finale. Jamaal kwam in de series tot een nieuw supersnel persoonlijk record van 11,54 seconden. Helaas kon hij dit kunststukje in de halve finale niet herhalen en miste hij met 11,65 seconden op 0,02 seconden de finale. Een 9e plaats was zijn deel. Jordy wist met 11,67 seconden een nieuw persoonlijk record te noteren ondanks een tegenwind van 2,4 meter per seconde. Ook hij miste op een haar na de finale!
Kevin liep de series van de 400 meter wel heeeeeel makkelijk. Dit was een kwestie van 200 meter aanzetten, omkijken en heel makkelijk 52,51 seconden noteren. Even dachten we dat er op deze 400 wel eens iets heel moois kon gaan gebeuren.... Maar helaas, Kevin startte vals in de halve finale en deze droom was dus aan diggelen!
Lisanne wilde knallen in de finale van de 400 meter horden en startte dus net iets sneller dan gebruikelijk, wat resulteerde in een race waarbij zij voor geen enkele horde lekker uitkwam. Toch was een mooie plek 7 haar eindresultaat, met een net iets minder snelle tijd dan bij de kwalificaties.
Al met al hadden we een beetje een dubbel gevoel na de zaterdag, de vorm was er duidelijk bij iedereen maar het zat allemaal een beetje tegen. Of zoals Jordy zo mooi zei: “We zijn er klaar voor, we kunnen het, maar de puzzelstukjes vallen niet op zijn plaats.”
Vervolgens beloofde Jordy dat op dag 3 van dit NJK de puzzelstukjes wel op zijn plaats zouden vallen. En Jordy hield woord, want wat een geweldige 200 meters liet hij zondag zien! In de serie liep hij al heel makkelijk (uitlopend) naar een nieuw persoonlijk record van 23,46 seconden. Om in de finale te komen moest hij de halve finale al zien en lopen als een finale. Met een matige start wist Jordy er een 23,12 seconden uit te knallen, waarmee hij zich als 2e in zijn halve finale BAM plaatste voor de finale. In deze finale wist Jordy zichzelf tot ieders verbazing nog een keer te verbeteren en knalde hij er een 23,09 seconden uit, goed voor plek 7. Op deze 200 meter jongens B stonden overigens vijf DEM atleten aan de start. Met 40 startplekken te verdelen was dit een unicum voor onze vereniging. Jamaal bracht het met 23,90 seconden tot de halve finale. Darlin (nog C junior) kwam tot een nieuw pr van 24,67 seconden. Koert liep 24,83 seconden en Yael was goed voor 25,49 seconden.
Davis nam voor het eerst deel aan een Nederlands Kampioenschap en mag direct spreken van een geslaagd toernooi. Hij evenaarde zijn persoonlijk record van 1,80 meter bij het hoogspringen.
Nikki liep in de kwalificaties van de 100 meter horden naar een dik persoonlijk record van 14,66 seconden en kwalificeerde zich hiermee makkelijk en ruimschoots voor de finale. In deze finale ging het zelfs nog sneller en snelde Nikki naar 14,57 seconden. Helaas net 0,03 seconden tekort voor het podium. Dat was even flink balen natuurlijk, maar met zo’n tijd mag je trots zijn op een vierde plaats op een Nederlands Kampioenschap! Het hink-stap-springen bracht Nikki niet wat zij er van verwacht had. Met 10 meter precies bracht zij het niet tot de finale.
Het slotstuk van de dag, de estafettes leverde de DEM jongens nog twee medailles op. Door hun snelle tijd van 44,50 seconden tijdens de laatste competitie en tevens generale repetitie waren onze B jongens favoriet voor de titel op de 4x100 meter. Onze jongens moesten het echter doen zonder slotloper Alexander die met school in Rome vertoefde. Kevin, Jordy en Jamaal hadden in Koert een prima vervanger gevonden en snelden in 45,23 seconden naar het 2e goud voor DEM van dit kampioenschap!
Koert klaagde tijdens het inlopen voor de 4x100 meter al over wat pijn in zijn lies en gaf na de wedstrijd aan toch wel heel veel pijn te hebben, maar hij moest toch van start op de 4x400 meter. Of deze beslissing verstandig was, valt te bezien, Koert had duidelijk pijn en liep puur op karakter en om zijn team maatjes niet in de steek te laten als startloper op de 4x400 meter. Wat volgde was een super inhaalrace van Jordy, Darlin en Kevin. Een mooie zilveren medaille was uiteindelijk het resultaat!!
Al met al gingen dus drie van onze DEM atleten met een gouden en een zilveren medaille naar huis. Hulde aan Jordy, Koert en Kevin!! Verder was er dus goud voor Stan en Jamaal en zilver voor Darlin en mogen we spreken van een grandioos geslaagd Nederlands Junioren Kampioenschap 2015 voor AV DEM.

Klik voor de foto's

Klik voor de DEM-uitslagen

Reacties

# Rob Moen 29-06-2015 23:42
Gefeliciteerd allemaal,
Hele mooie prestaties geleverd. Jullie kunnen trots zijn op jezelf en jullie trainingsgenoot jes.
Niels, Carolien, Rob jullie tijd en energie die jullie in deze groep steken is mooi beloond zo en maakt het vast waard.
Ga zo door ...
Gr. Rob.

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op