MEISJES B GEPLAATST VOOR LANDELIJKE COMPETITIEFINALE

JONGENS VERBETEREN 29 JAAR OUD CLUBRECORD

14062015Wat een spanning en sensatie hadden we tijdens de laatste poulewedstrijd van de B junioren competitie!! De DEM meiden maakten zich al weken druk of zij zich wel zouden plaatsen voor de landelijke finale. Zij moesten een aanzienlijke puntenachterstand wegwerken omdat zij bij de eerste poulewedstrijd de estafette niet tot een goed einde wisten te brengen. De jongens hadden in hun hoofd gezet het clubrecord op de 4x100 meter te verbeteren.
De beste twaalf ploegen na twee poulewedstrijden plaatsen zich voor de landelijke competitiefinale voor clubteams. De meisjes stonden na de eerste poulewedstrijd op de twintigste plaats. Maar zelfs de Atletiekunie had er vertrouwen in dat de meisjes zich nog wel konden gaan plaatsen, getuige de volgende tekst op hun website: “Als DEM Beverwijk (5898, 20e) bij de tweede wedstrijd wel een geldige estafette weet te produceren, zal deze vereniging zich ook gaan mengen in de strijd om de finaleplaatsen.” De tweede poulewedstrijd wedstrijd begon prima met een speerworp van 26,35 meter van Kim van der Aar. Zij bezorgde ons wel de koude rillingen want pas in de laatste worp wist zij een geldige poging te produceren. Het was jammer dat de wind tegen was op de sprintnummers, maar Nikki kwam toch tot een zeer snelle 15,14 seconden en ruime winst op de 100 meter horden. Toen Renee vervolgens nog de verspringwedstrijd wist te winnen, zat de stemming er goed in bij onze B meiden. Topper van de dag was toch wel Amy, want zij won tot haar verbazing niet alleen het kogelstoten met een afstand van 11,64 meter, maar ook het discuswerpen met een dik nieuw persoonlijk record van 29 meter precies. Lisanne was wederom de snelste op de 400 meter, deze keer kwam zij met haar 60,18 seconden net niet onder de minuut.... Veel dank zijn we verschuldigd aan Mariska, Isis en Femke want ondanks drukke tijden (Pta’s en proefwerkweken op school) wisten zij toch tijd vrij te maken voor deze competitie. Isis sprong weer makkelijk 1,50 meter hoog en Mariska maakte deel uit van het winnende estafetteteam dat in 50,80 seconden over de finish kwam.
Na een paar zenuwslopende uren bleek uiteindelijk dat onze meisjes zich ruimschoots als tiende ploeg voor de landelijke finale hebben geplaatst. Met het behaalde puntenaantal van 6814 gaan de DEM meiden straks gewoonweg meestrijden om de podiumplaatsens!!
Dan de jongens: na de eerste poulewedstrijd stonden zij landelijk gezien op de zestiende plaats in hun competitie. Een finaleplaats konden zij alleen bereiken met wel heel veel mazzel. Eerste doelstelling bij Suomi was dan ook dat veel te oude 4x100 meter clubrecord uit 1987 nu eindelijk eens uit de boeken te lopen. Dit clubrecord stond met een handgeklokte tijd van 45,0 seconden op naam van Martin Tabak, Mark Tiemersma, Mark Ooteman en Eddo Laarhuis. En wat een tijd wisten de jongens er uit te knallen. Kevin, Jordy, Jamaal en Alexander snelden naar een supersnelle 44,50 seconden uit. Alexander zag bij het finishen uit zijn ooghoek al dat het goed zat, en met wat een onwijze voorsprong liep hij in lange passen naar de finish om het karwei af te maken! De 44,50 seconden betekende niet alleen een ruime verbetering van het clubrecord, maar ook een tweede tijd op de nationale ranglijst 2015. Later bleek zelfs nog dat de jongens met deze tijd ook het clubrecord uit 1986 bij de jongens A verbeterd hadden!!!! (Dit stond op naam van Fons Heijne, Martin Tiemersma, Frank Beentjes en John Duinmeijer).
Maar er waren meer mooie prestaties bij de B jongens. Jamaal won de 100 meter, hij liep een pr van 11,67 seconden met 1,2 m wind tegen en versloeg hiermee zelfs Jairus Ligeon. Kevin haalde zijn doelstelling om de 400 meter onder de 52 seconden te lopen net niet, maar met 52,30 seconden liep hij ruimschoots naar de overwinning. Dylan was goed voor drie pr’s. Yael sprong tot ieders verbazing zomaar 1,60 meter hoog. Alexander pakte weer de nodige punten met 3,60 meter bij het polsstokspringen. Davis liep met zere enkels toch een snelle hordenrace in 16,50 seconden en sprong ook nog 1,75 meter hoog. Jelco liep, ondanks zijn verkoudheid, toch een ruim pr op de 800 meter van 2.11,79 minuten. Maar topper van de dag was toch Fahad. Als sprinter offerde hij zich op om als back-up voor Jelco de 800 meter te lopen (je weet immers maar nooit....).
Uiteindelijk wisten onze B jongens zich op te werken naar een veertiende plaats in de landelijke eindstand na twee poulewedstrijden. Net geen finaleplaats, maar wel de beste prestatie sinds jaren.
De meisjes gaan in september strijden om de medailles in de landelijke finale van de B competitie.

Klik voor de foto's

Klik voor de DEM-uitslagen

Reacties

# Rob Moen 15-06-2015 09:13
Wauw.... Superprestaties allemaal en wat mooi om te zien dat jullie inzet (trainers) en alle tijd en moeite die jullie erin steken zich aan het uitbetalen zijn.

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op