Harry Potter-weekend grandioos succes!

Harrypotter2In het weekend van zaterdag 28 april en zondag 29 april werd er door de trouwe DEM-atleten 20 uur lang non-stop film gekeken, chips en popcorn gegeten, en leuke spelletjes gedaan. Dit was de eerste activiteit georganiseerd door de jeugdraad van onze club.

De middag begon met indelen van de leden in vier groepen: Griffoendor, Ravenklauw, Huffelpuf en Zwadderich. De sorteerhoed wist natuurlijke wie in welke afdeling moest worden ingedeeld; en dit was geen kleine opgave, want meer dan 40 man was aanwezig. Vervolgens na een korte uitleg van ons schoolhoofd Sebastian Schijffelen, werd er meteen begonnen met het kijken van 'Harry Potter en de Steen der Wijzen'.

Al gauw was het tijd om te eten, en met de hulp van onze professionele kantineploeg ,was het eten snel klaar. De patat, hamburgers en broodjes worst werden in een recordtijd weggewerkt.

Na de eerste film werd er nog tot diep in de nacht film gekeken; deel twee en drie moesten namelijk ook nog gekeken worden. Na elk deel van de Harry Potter-serie stelde Sebastian een aantal vragen over de film die we zojuist gekeken hadden. Voor elke vraag was er een aantal punten te halen. Uiteindelijk zou de afdeling met de meeste punten naar huis gaan met de met de begeerde toverschool trofee.

Er kon niet alleen met de quiz punten behaald worden voor je afdeling, er was namelijk om even af te koelen ook een sjoelspel. De leden van Huffelpuf waren hier bijzonder goed in en haalden op dit onderdeel dus ook veel punten.

Na een lange avond tv-kijken, eten en vragen beantwoorden zag de stand er zo uit:

1) Zwadderich : 2370 punten
2) Huffelpuf : 2350 punten
3) Ravenklauw : 2240 punten
4) Griffoendor : 2010 punten

Het was hierna ongeveer al half twee in de ochtend. Naar mijn mening was het bedtijd, maar de rest vond blijkbaar van niet. De muziek ging aan op zijn hardst, en er werd meteen gedanst en getafeltennist. Voor je het wist was je als lid van jeugdraad al tot vier uur wakker. Op dit onchristelijke tijdstip besloot het schoolhoofd om een gigantisch kussengevecht te houden in de kantine van DEM. Kortom, geen mogelijkheid voor de jeugdraad om rustig in slaap te vallen.

Bijna iedereen was de hele nacht wakker gebleven en kon meteen aanschuiven bij het ontbijt, alleen Vyron moest nog even wakker geschud worden. Na het ontbijt kwam het gekste deel van het weekend: de bezemrace. Het vrouwenteam van Zwadderich en de mannen van Griffoendor waren erg aan elkaar gewaagd. Het was een nek-aan-nekrace, en uiteindelijk won Griffoendor met de snelste tijd. Zittend met z'n vieren op één bezemsteel gingen ze rennend, springend, hinkend en kruipend over de 400 meter van DEM; en dit in een tijd van 2 minuut 58. Zwadderich volgde met een tijd van 3 minuut 6.

Uiteindelijk was iedereen heel competitief bezig het hele weekend, maar het belangrijkst is natuurlijk dat iedereen het ook erg leuk vond. Er werd namelijk het hele weekend gelachen, vooral om onze dementor/spook Joris, en er werd veel gefeest door de leden van DEM.

Aan alle leuke dingen komt een eind, en dus ook hier. Het was tijd voor de prijsuitreiking. Zwadderich won de schooltrofee met 2770 punten, Griffoendor was dapper tweede geworden met 2610 punten, Huffelpuf was derde met 2550 punten en op de vierde plaats stond Ravenklauw met 2340 punten.

Het weekend werd afgesloten door een toespraak van onze kersverse voorzitter. Het Harry Potter-weekend was een grandioos succes, en er gaan zeker meer activiteiten komen.

Harley Hagedoorn

Voorlopig is een kleine selectie foto's -gemaakt door onze nieuwe voorzitter Rob Tuinstra- te zien op onze Facebook-site, volg de link

Voor meer foto's klik hier
Voor filmpjes klik hier

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op