Wederom Nederlands Record en clubrecord voor Rob Moen

004In een zonovergoten Huizen werkten de DEM mannen hun derde en laatste poulewedstrijd van de competitie in de 3e divisie af. Aan het einde van de dag bleek maar weer eens hoe jammer het was dat de tweede poulewedstrijd door blessures van Alexander en Kevin zo desastreus was verlopen. Want zonder punten bij het polsstokhoogspringen deze tweede wedstrijd, zijn onze mannen uiteindelijk landelijk gezien op de elfde plaats geëindigd. De eerste acht ploegen mogen meedoen aan de wedstrijd om promotie naar de 2e divisie. Duidelijk is wel wat het doel voor volgend jaar wordt. Voor de goede orde nog even de punten van de poulewedstrijden: 1e poulewedstrijd 7615 punten, 2e wedstrijd 4927 punten en 3e wedstrijd 8161 punten.
Aan het puntenaantal is al te zien dat bijna alles deze wedstrijd meezat..... Nou ja, behalve dan dat Lars zijn 800 meter begon als een boemelrace met een eerste 400 meter in 63 seconden, dat Alexander na een sprong van 6,46 meter zich blesseerde bij het verspringen en dat Ronald zich verslikte in een streeftijd van 15 minuut 30 op de 5.000 meter.
Held van de dag was wederom Rob Moen, Hij liep een Nederlands Record op de 200 meter M50+ in 23,47 seconden en dat met een prutstart waarbij zelfs luid gevloek op de baan hoorbaar was! Daarnaast maakte Rob deel uit van het estafetteteam dat het clubrecord op de Zweedse estafette wist te verbeteren. Saillant detail hierbij was dat Rob in zijn eentje ouder is dan de leeftijden van de overige drie lopers bij elkaar opgeteld. Conclusie: dit clubrecord werd verbeterd door een master en drie B junioren. Kevin wist er voor de tweede keer die dag een super 400 meter uit te persen, Rob liep tactisch sterk door zijn tegenstander geen ruimte te geven hem in te halen op de 300 meter, Jordy zette het team definitief op voorsprong met een weergaloze 200 meter en Jamaal mocht het afmaken. De mannen verbeterden niet alleen het DEM clubrecord, het estafetteteam was ook nog eens gewoon de snelste van de dag!
Overige hoogtepunten: Jordy dacht met zijn 11,69 seconden over 100 meter nog heel even dat hij eindelijk eens de punten ging pakken op de 100 meer, maar Jamaal was hem met 11,66 seconden toch net even te snel af. Davis was weer sneller op de 110 meter horden dan de vorige keer en klokte nu 17,31 seconden. Kevin liep al lachend en omkijkend gemakkelijk naar 52,73 seconden op de 400 meter. Sebastian deed wel heel gek vandaag want hij kwam uit op zowel kogel, discus als speer. En Joris is het hink-stap-springen nog niet verleerd gezien zijn afstand van 11,82 meter. Koert kwalificeerde zich op de valreep voor het Nk junioren met zijn 24,79 seconden over 200 meter.
Zelfs de dames, die actief waren in Haarlem leefden met de mannen mee. Regelmatig ontvingen wij via de app en sms vragen over uitslagen en tussenstanden.
Al met al was het een top dag, waar jong en oud elkaar aanmoedigde en steunde en DEM zijn visitekaartje heeft afgegeven. Coach Rene Brethouwer was dan ook trots en kijkt al reikhalzend uit naar volgend jaar!!
De DEM vrouwen, bleven voor hun poulewedstrijd in de2e divisie dicht bij huis, Haarlem was hun strijdtoneel. Hier problemen met de elektronische tijd, wind tegen op de sprintnummers en een polsstokaccommodatie die niet deugde. Onze vrouwen laten zich door dit soort kleinigheden niet uit het veld slaan en eindigden uiteindelijk, zoals voorspeld, landelijk keurig in de middenmoot van de 2e divisie. Ook hier dus geen promotie of degradatiewedstrijden!
Helaas moesten de vrouwen Lisanne missen, zij had zich geblesseerd bij The Olympic Moves wedstrijden. Mariska was een prima vervanger op de 400 meter, zij kwam tot een nieuw pr van 62,94 seconden. Amy Vermeer wist de wedstrijd bij het kogelslingeren te winnen met een clubrecord bij de meisjes A van 35,05 meter. Persoonlijke records waren er voor Demi met 7,80 meter bij het kogelstoten en Simone met 5.10,75 minuten op de 1.500 meter.
Voor de vrouwen dus geen finalewedstrijd in september. De meisjes A junioren en B junioren hebben nog een poulewedstrijd te gaan en hopen zich wel te plaatsen voor hun competitiefinales. Aanstaande zondag is de laatste poulewedstrijd wedstrijd voor de B junioren, 21 juni zijn de A junioren aan de beurt.

Klik voor de DEM-uitslagen
Klik voor de foto's

 

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op