Aantal nieuwe juryleden rijker

DEM cursus jury stukjeMaandagavond 13 april hebben maar liefst 11 ouders van AV DEM jeugdleden de cursus Jury Algemeen (60) succesvol afgerond. Na 3 gedegen instructieavonden in maart en april 2015, onder de bezielende leiding van Atletiekunie cursusleider Gerard Lijnzaad, mogen de volgende bestaande + nieuwe vrijwilligers zich vanaf nu officieel atletiek jurylid noemen: Rogier Baneman, Max Commandeur, Chris v.d. Geest, Mark de Graaf, Kees de Haas, Anten Pluut, Ronald Remijn, Melis Schaap, Johan van Schooten, Gert-Jan Visser en Ger Willemse.


Allereerst allen van harte gefeliciteerd! De cursusleider was onder de indruk van de snel opgedane kennis van de kandidaten. Dit is niet alleen een mooie opsteker voor de nieuwe juryleden, maar ook voor de cursusleider zelf. Via het nieuwe boekje "reglementskennis jurylid algemeen" konden de cursisten de inhoud snel en efficiënt tot zich nemen. Bij de vele praktijkonderdelen - Alexander nogmaals bedankt voor je medewerking als oefenatleet compleet met ingestudeerde fouten – konden de nieuwe juryleden de atletiekregels gelijk in de praktijk toepassen.


Vervolg
Onze nieuwe juryleden gaan nu op korte termijn wedstrijdervaring opdoen. Ze hebben o.a. het aanbod gekregen bij de komende 3e divisie senioren competitiewedstrijd als assistent de jurering op het veld te volgen. De wedstrijdleider heeft hiervoor toestemming verleend. Dit prachtige initiatief biedt ze de vrijblijvende kans op één dag alle disciplines in de praktijk te volgen. Ze zijn nog niet op het niveau dat ze al gelijk chef van een juryteam kunnen zijn. Daarvoor is het zaak nu eerst rustig wat vlieguren te maken als jurylid in afgebakende taken. De weg der geleidelijkheid is doorgaans de beste.

Overige vrijwilligers
Daarnaast hebben nog een heel aantal andere nieuwe vrijwilligers zich via het "Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd" (MVKT) programma aangemeld. O.a. om te assisteren achter de bar, te helpen in de klusploeg, te assisteren bij baanwedstrijden, etc. Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen. Ben je bijvoorbeeld nieuwsgierig geworden hoe de voorbereiding van een baanwedstrijd er aan toe gaat? Maak dan gebruik van de mogelijkheid een keertje vrijblijvend aan te schuiven bij 1 van de voorbereidende baanwedstrijd besprekingen. Dit geldt ook voor de andere werkgroepen, zie hier.

Tot slot. Als voorzitter van een club met bestaande vrijwilligers, ben ik aangenaam verrast te merken dat nu al - bij zowel ouders als leden - in de praktijk zichtbaar is hoe belangrijk we het met zijn allen vinden gezamenlijk de schouders eronder te zetten. We kunnen immers allemaal praten als brugman, echter de extra handjes in de praktijk, dat is waar het om gaat bij AV DEM. Nogmaals dank daarvoor! Heb je je al aangemeld als vrijwilliger maar ben je nog niet benaderd door de betreffende werkgroep? Stuur dan even een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op