Baanseizoen voor DEM geopend in Krommenie

002Kevin en Lisanne op nationale ranglijst

Terwijl het EK indoor voor masters komende week nog gehouden wordt in Polen, is in ons eigen Nederland het baanseizoen alweer begonnen. En zo'n baanwedstrijd op 22 maart, met een fris windje en een temperatuur van 9˚ , dat valt nog best wel tegen! Het inlopen op deze openingswedstrijd in Krommenie gebeurde in dikke winterjassen en menig atleet liep de wedstrijd in lange broek. Voor onze junioren sprintploeg was deze wedstrijd een leuke onderbreking van de zondagochtend strandtrainingen. Natuurlijk hoefden er nog geen wereldtijden gelopen te worden, maar even testen waar we staan, is altijd leuk! Opdracht voor de jongens was 18 seconden op de 150 meter en 38 seconden op de 300 meter. Voor de meisjes hadden we ingezet op 19,5 seconden op de 150 meter en 44 seconden op de 300 meter.
Omdat de wind op de 150 meter tegen was, moeste we de richttijden eigenlijk wat bijstellen... Maar niet voor Jordy!! Hij liep gezien de weersomstandigheden een uitstekende 150 meter in 18,18 seconden. Hij liep in zijn serie tegen Jamaal en Kevin en wist zijn opponenten ruimschoots te verslaan. Kevin kwam wat moeilijk op gang en Jamaal maakte er een potje van (waar is je winnaars mentaliteit Jamaal???). Vyron liep onder luidde aanmoediging eigenlijk best wel een aardige 150 meter, maar toen hij merkte dat hij niet kon winnen, staakte hij de strijd en liep de laatste 30 meter uit. De conclusie van Jordy was dan ook: prima 120 meter! Maar ja, daar heb je niets aan als de wedstrijd over 150 meter gaat..... Yael en Darlin vochten in hun serie ook een spannende onderlinge strijd uit. De winst in dit onderlinge duel ging uiteindelijk naar Yael. Bij de meisjes liepen Renee en Lisanne heel makkelijk naar plek 1 en 2 in de wedstrijd.
Tussen het sprinten door, werd er nog een 800 meter gelopen. Ook hier hadden we DEM coryfeeën aan de start, te weten Mariska en Danique. Mariska liep eenvoudig (mooi ingedeelde race) naar 2.31,01 en Danique kwam tot 2.43,54 minuten. Van Marloes hoorden we dat Danique haar frustraties van de crosscompetitie finale er uit wilde lopen. Daar was zij bij het inlopen namelijk verdwaald, waardoor zij uiteindelijk achteraan bij de start stond en ook nog eens twee keer viel in de eerste 100 meter van de wedstrijd. Al dat gedoe heeft haar waarschijnlijk een medaille bij deze competitie gekost. Danique revancheerde zich dus prima in Krommenie want 2.43,54 minuten is een knappe tijd voor een A pupil!!
Na de 800 meter stond de voor de sprinters altijd gevreesde 300 meter op het programma. Voor de ras sprinters is deze 300 meter namelijk net iets te lang...... Maar het is wel een uitstekende training zo binnen het uur na de 150 meter. Vyron had zich als een angsthaas afgemeld, Renee was van schrik vergeten haar spikes aan te trekken en Yael moest al bijna overgeven voor hij ging starten, maar verder ging alles prima! Kevin liep met 38,27 seconden de snelste tijd van de dag. Met deze tijd komt hij ook zeker op de nationale ranglijst 2015. Bij de meisjes was Lisanne de glorieuze dagwinnaar. Ook haar tijd van 43,99 is zeker goed voor een plek op de nationale ranglijst 2015. Jordy tekende vooraf voor een mooie strijd met Kevin. Na 150 meter moest hij echter een gaatje laten vallen, waarschijnlijk was de snelle verzuring het gevolg van zijn krachtsexplosie op de 150 meter. Jordy kwam uiteindelijk moegestreden tot 40,03 seconden. Over de overige 300 meter tijden zullen we maar niet al teveel schrijven, behalve dan dat Lisanne sneller was dan Yael.....
Al met al is de kop van het baanseizoen er af en kijken wij (na eerst nog even een pittig trainingblok) reikhalzend uit naar de komende 100, 200 en 400 meter wedstrijden.

Klik voor de DEM-uitslagen

Klik voor de foto's

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op