Groeten van Adam

Groeten van Adam vanuit Papendal Atletiekcongres

EK Atletiek 2016 Dag van de Atletiek 21 maart 2015 009 bewerktOver ca. 470 dagen begint in Amsterdam het EK Atletiek 2016. Dit grote evenement willen we ook bij AV DEM niet zomaar voorbij laten gaan. Het is dé kans om de atletieksport in Beverwijk e.o. nog beter op de kaart te zetten. Dat geldt natuurlijk ook voor de rest van Nederland. Dat is de reden waarom de EK 2016 mascotte Adam tijdens de jaarlijkse Dag van de Atletiek in Papendal Arnhem acte de présence gaf.

Van 6 tot en met 10 juli 2016 gaan 1.300 atleten uit 50 landen op jacht naar medailles in 44 atletiek disciplines. Het historische Olympisch Stadion van Amsterdam vormt het strijdtoneel van dit unieke sportevenement dat voor de eerste maal in Nederland gehouden wordt. De kwalificaties van het speerwerpen en het discuswerpen vinden plaats op het Museumplein. Amsterdam 2016 staat garant voor een unieke beleving met “Athletics like never before”.

 

Verenigingsambassadeurs

De Atletiekunie is in 2014 begonnen met het werven van EK 2016 verenigingsambassadeurs. Onze voorzitter Rob Tuinstra is er daar 1 van. De verenigingsambassadeurs zijn binnen hun vereniging en omgeving gevraagd de EK 2016 te promoten om zo meer aandacht te vragen voor de atletieksport op lokaal niveau. In de afgelopen periode heeft de werkgroep EK 2016 Verenigingsambassadeurs plannen uitgewerkt die tot en met, maar ook na het EK 2016 uitgerold kunnen worden. Tijdens de Dag van de Atletiek zijn alle verenigingsambassadeurs in een workshop bij elkaar gehaald om deze plannen richting de EK 2016 te bespreken. Omdat Rob Tuinstra hierbij namens AV DEM ook aanwezig was, kon hij gelijk met mascotte Adam op de foto. Leuk detail is dat onze eigen ex-AV DEM atlete Dana Günther - zie ook op de foto - degene is die namens de EK 2016 organisatie de beschikbaarheid van Adam bij lokale events regelt. Door haar drukke baan als sportleraar in Amsterdam kon Dana niet langer lid blijven bij onze club, echter ze draagt ons allen nog steeds een meer dan warm hart toe. Wij kregen dus van zowel Adam als Dana de hartelijke groeten!

 

Optie groepsbezoek vanuit AV DEM

We denken dat het leuk zou zijn om hier met een groep vanuit AV DEM heen te gaan. We kunnen regelen dat die groep (minimaal 25 personen) tegen een aantrekkelijke korting op de toegangskaarten bij elkaar komt te zitten. De atletiekverenigingen krijgen voorrang bij de verkoop. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op