Brons voor Nikki en Alexander, wederom goud voor Stan

Dag 2 NK indoor junioren AB

 

IMG 4926De dag begon in mineur met Jamaal die zich voor de 200 meter moest afmelden met een lichte hamstringblessure en Renee die (als serieuze medaillekandidaat) drie keer ongeldig sprong bij het verspringen. Niet wanhopen hoor Renee, ooit vallen de puzzelstukjes in elkaar....
Bij de 200 meter keerde het tij gelukkig in de goede richting. Jordy liep, nog altijd iets te verkrampt (te graag willen) naar een mooi persoonlijk record van 24,18 seconden . Dat wordt echt wel een 23-er van de zomer hoor Jordy! Nikki plaatste zich als 3e voor de finale in een persoonlijk record van 25,90 seconden. Een half uur eerder had zij zich, ondanks een matige start ook al als 7e weten te plaatsen voor de finale 60 meter horden. Renee liet na 100 meter weer een "slap armpje" zien en dat betekent dat zij niet "optimaal doortrekt", toch perste zij er met al haar verspring frustraties nog een 27,30 seconden uit.
Tijdens de finale van de 1.500 meter jongens A speelde Stan gewoonweg met zijn tegenstanders. Een korte tussensprint bij het ingaan van de laatste ronde bezorgde hem met gemak zijn tweede Nederlandse titel in het weekend. De tussensprint leverde hem bewonderende oehhhhhs en aahhhhhs op van het aanwezige publiek Hij verbeterde tevens het DEM clubrecord met maar liefst 13 seconden.
Alexander werd in een tactisch sterk gelopen race (hij eiste bij het ingaan van de laatste ronde brutaal een goede uitgangspositie op) 3e op de 400 meter en verbeterde en passant zijn kersverse clubrecord van gisteren naar 52,06 seconden.
Bij de finale 200 meter MB was de strijd om het brons bloedstollend spannend. Pas in de laatste meter passeerde Nikki haar directe tegenstander Janine Verhaar van U-track. Met een marge van slechts 0,03 seconden won Nikki het brons.
Een half uur later moest Nikki de finale 60 horden lopen. Met "volgelopen" benen van de 200 meter was dit eigenlijk een onmogelijke opgave. Zie natuurlijk ook de foto, Nikki protesteerde niet eens toen deze foto genomen werd! Nikki eindigde dapper als 8e.
Al met al was het een super NK junioren voor DEM met 2x goud, 2x zilver en 2x brons. De komende maanden gaan we nog wat noeste trainingarbeid verrichten zodat we bij het NK outdoor straks minstens net zo goed voor de dag zullen komen!!!

Goud en 2x zilver dag 1 NK indoor junioren

Nk indoor AB 2015Na de mooie prestatie van Jitske Spijker op het NK indoor voor senioren (6e bij het polsstokspringen) was het deze keer de beurt aan onze junioren.
Wedstrijddag 1 in Apeldoorn begon met het verspringen jongens B. Hier hadden we direct al twee DEM atleten in de strijd. Koert die zich via de reservelijst alsnog had weten te plaatsen en Alexander die mee wilde gaan doen om de medailles. En Alexander ging gewoon daadwerkelijk meedoen om de medailles. Na zijn abonnement op 4e plaatsen werd het deze keer gewoon bam zilver met een afstand van 6,32 meter.
Ondertussen werden Yael en Lisanne uitgeschakeld in de series van de 60 meter (Lisanne liep wel een pr van 8,38 seconden) en wisten Jamaal en Renee door te dringen tot de halve finales.
Hierna was het de beurt aan onze gouddelver Stan Niesten. Zelden hebben we zo'n spannende race over 3.000 meter gezien want de twee favorieten Mike Foppen (Cifla) en onze Stan waren wel heel erg op elkaar aan het letten en lieten vervolgens Manuel de Backer (Thor) wel erg ver weg lopen. Het gat werd op een gegeven moment wel heel erg groot en Manuel bleef lekker soepel doorlopen. Maar toen Stan het zat was liep hij het gat toch eigenlijk wel makkelijk dicht en won hij alsnog glorieus in een nieuw clubrecord van 8.35,01 minuten.
Mariska liep als B meisje de 3.000 meter bij de A junioren. Een tactisch besluit, dat heel goed uitpakte want Mariska liep naar het zilver in eveneens een nieuw clubrecord (dat dan weer bij de meisjes B ) van 11.09,15 minuten.
Op de 400 meter begint Lisanne weer ouderwets in vorm te komen. Ze was nog iets te voorzichtig bij de start en kwam nu tot 61,55 seconden. Buiten is het doel straks om onder de 60 seconden te lopen. Alexander knalde er in zijn serie met 52,50 seconden al een clubrecord uit. Hij mag morgen weer starten in de finale.
Amy had haar dag niet echt bij het kogelstoten. Jamaal had zijn dag wel, hij plaatste zich met een persoonlijk record van 7,38 seconden voor de finale op de 60 meter! Renee werd helaas uitgeschakeld voor de finalestrijd in haar halve finale.
Nikki hinkte stapte en sprong naar een 4e plaats en werd daar ontzettend chagrijnig van. Al dat chagrijn en al die agressie gaat zij morgen omzetten in mooie prestaties op de 200 meter en het hordelopen.
Stan en Mariska moesten na hun 3.000 meter race nog een keer aan de bak. Stan won zijn serie 1.500 meter met speels gemak. Ook hij mag morgen wederom naar Apeldoorn afreizen voor de finale. Mariska strandde in de series van de 800 meter. Ook Simone kwam net iets te kort om zich te plaatsen voor de finale van de 800 meter.
Jamaal tenslotte, had zijn kruit verschoten bij de halve finale van de 60 meter. Tijdens de finale lukte het net niet en werd hij 8e in 7,53 seconden. Jamaal heeft dit seizoen wel een enorme progressie doorgemaakt. Vorig indoorseizoen had hij een beste prestatie staan van 7,83 seconden en vandaag liep hij 7,38 seconden!!! Hij mag dan ook trots zijn op een achtste plaats van Nederland op het koningsnummer van de indoor atletiek!!
Morgen dus nog meer DEM medaillelansen op dag 2 van het NK indoor voor AB junioren met: Nikki 200 meter en 60 horden, Renee ver en 200 meter, Jamaal en Jordy 200 meter, Stan finale 1.500 meter en Alexander finale 400 meter.

Klik voor de DEM-uitslagen

Reacties

# Peter Aardenburg 03-03-2015 13:31
Alle toppers gefeliciteerd!
Ik ben benieuwd wat de rest van het jaar gaat brengen?

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op