Sprinters goed in Gent

Renée  Jamaal razendsnel in Gent

006 1Zo vlak voor het NK indoor, pikten onze sprinters toch nog maar een wedstrijdje mee in Gent, en wel de internationale medaillemeeting georganiseerd door atletiekvereniging KAAG. Voor de atleten uit België was dit de laatste wedstrijd waarbij zij zich voor hun nationale kampioenschap konden kwalificeren, daarom was de deelname van hoog niveau. Nu zijn de prestaties van onze DEM sprinters ook van hoog niveau, dus we namen “gewoon” twee sprintmedailles mee terug naar Beverwijk.

Renee kwam bij de meisjes Scholieren (meisjes B) met een matige start, maar een ijzersterk tweede deel van haar race, tot een razendsnelle 8,04 seconden. Dit was goed voor het zilver en een mooi pr (ze kwam van 8,11 seconden). Renee wil nu graag onder de 8 seconden lopen, want dat is toch een soort van magische grens. En natuurlijk biedt deze tijd ook veel perspectief voor het verspringen. De wijze woorden van Niels Kruller waren “lekkere snelheid voor het verspringen, snelheid zit wel goed, nu aanloop kloppend houden, hoe harder ze gaat lopen, des te netter ze moet afzetten”. Renee en Niels geloven in ieder geval allebei in een mooi resultaat komend weekend bij het NK in Apeldoorn zowel bij het verspringen als op de sprint.

De tweede medaille kwam op naam van Jamaal. Hij wist bij de jongens Scholieren de bronzen medaille te winnen in een tijd van 7,40 seconden. Ook deze tijd was goed voor een pr, Jamaal kwam af van 7,45 seconden. Jamaal was trots als een pauw en heeft de hele middag met de medaille om zijn nek rondgelopen. ’s Avonds lag de medaille naast hem op zijn nachtkastje, en hij werd heerlijk wakker vertelde hij! Ook Jamaal kan met deze prestatie vol vertrouwen richting het NK afreizen.

Jordy stond strak van de spanning voor zijn 60 meter, want hij moest en zou de recordtijd van Rob Moen verbeteren, met als gevolg….. een valse start!! Vervolgens viel Yael ook van schrik uit zijn startblok maar hij was weer eens zo charmant tegen de starter dat hij opnieuw mocht starten. Yael kwam tot een derde plaats in zijn serie met een tijd van 7,79 seconden. Ook Daniel was goed voor een struikelpartij uit het startblok, hij kwam tot 8,30 seconden. Amy waagde zich met zere knieën eveneens aan een 60 meter. Eigenlijk was zij mee naar Gent om een beetje op Renee te passen, maar ze vond dat ze ook wat moest doen. Met 8,77 seconden verbeterde zij tot haar verbazing ook nog haar persoonlijk record.

Omdat Kevin op vakantie was en Darlin geblesseerd, startte de DEM ploeg op de 4x200 meter met een alternatieve estafetteploeg. Yael als startloper, was een gouden greep en ook Jordy liet een prima 200 meter zien als generale repetitie voor Apeldoorn. Volgens Jordy zorgden een paar tactische foutjes ervoor dat het DEM team niet in de top van het klassement terug te vinden was. Voor Daniel was het zijn allereerste estafettewedstrijd en dus een leermoment. Jamaal liet zich bij het geduw en getrek wat makkelijk aan de kant duwen. De ploeg heeft wel potentie, want met de tijd van de vorige wedstrijd was het DEM team hier tweede geworden. De jongens mochten wel getuige zijn van een Belgische record race van de jongens van O.E.H. uit Essenbeek.

Uiteraard bleven we weer in Gent overnachten, want dat was de vorige keer prima bevallen! Deze keer hadden we Hostel47 helemaal voor ons alleen. Dat betekende dat er volop lawaai gemaakt kon worden. Zo kon DJ Daniel met het volume op 10 Angolese dansles geven en vermaakten Yael, Renee en Amy zich met een ouderwets spelletje verstoppertje spelen. Rond half vijf was het eindelijk rustig en om half 10 zat iedereen weer keurig aan het ontbijt. Jamaal met zijn medaille wederom om zijn nek!

Al met al was het weer een goed en gezellig atletiekweekend. Iedereen gaat vol vertrouwen richting het NK indoor voor junioren dat op 28 februari en 1 maart in Apeldoorn zal worden gehouden.

DATUM : 22 februari 2015            VERENIGING : Gent Atletiek         PLAATS : Gent                              WEDSTRIJD : Vrije
  SPRINT HORDEN LOPEN HOOG VER KOGEL MEERKAMP
B junioren 40 m 50 m 60 m 50 m 60 m 600 m 1000 m     4 kg punten pl.
Renee v. Rookhuizen     8.04 pr                  
Amy Vermeer     8.77 pr                  
                         
  SPRINT HORDEN LOPEN HOOG VER KOGEL MEERKAMP
B junioren 40 m 50 m 60 m 50 m 60 m 800 m 1000 m     5 kg punten pl.
Yael Scope     7.79                  
Jamaal Awad     7.40 pr                  
Jordy Kluft     diskw.                  
Daniel Pando     8.30                  
                         

Estafette 4x 200 m

  • Yael - Jordy - Daniel - Jamaal1.42.49

003 2010

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op