NK Masters indoor

IMG 0651 600 x 450Dag 2 NK Masters Indoor

Er was een flinke afvaardiging luidruchtige supporters aanwezig vandaag. Dat is altijd een leuke opsteker voor de deelnemende atleten.

Theo van Grevenhof moest een beetje voorzichtig zijn vanwege fysieke ongemakken in de aanloop naar het NK. Hij beperkte zich tot een onderdeel, de 200 meter mannen 60. Een tweede plaats in een alleszins acceptabele tijd van 29,48 seconden was het knappe resultaat.
Hans Grapendaal was sterk op weg in zijn finale van de 200 meter voor mannen 65, toen hij door zijn snelheid de bocht niet kon houden en buiten de baan stapte met diskwalificatie tot gevolg.
Simone Geel (vrouwen 50) vocht op de 200 meter een heroïsche strijd uit dat eindigde in een spectaculaire tijd van 27,57. Om het in perspectief te plaatsen, deze tijd was 0,02 verwijderd van de tijd die nodig was om 4e te worden bij de mannen! Het betekende een Nederlands record en nodeloos te zeggen, goud voor het klassement.
Bart van Rookhuizen maakte geen kans tegen de meester, Robert Moen op de 200 meter voor mannen 50. Dat Rob Nederlands kampioen werd mag misschien niet als een grote verrassing worden gezien. Hij wist en passent het Nederlandse record met ruim 0,2 seconden te verbeteren! Wel bleek de peptalk met inhoudelijke adviezen die Rob vooraf aan Bart gaf, van cruciaal belang te zijn. Hierdoor kon Bart met een marge van 0,01 seconden op de nummer 3 de 2e plek binnenhalen in een tijd van 26,20 seconden.

De 7 deelnemers hebben een indrukwekkende medaille- en recordoogst bewerkstelligd. Maar liefst 12 gouden, 4 zilveren en 1 bronzen medailles zijn er binnengehaald en 5 Nederlandse records scherper gesteld.

 


 

Dag 1: NK Masters Indoor

De eerste dag van de NK indoor voor Masters, een testmoment voor de Europese kampioenschappen mastersatletiek die eind maart in het Poolse Torun zullen worden gehouden, heeft een goede medaille-oogst opgeleverd voor de 7 deelnemers van DEM. Rob Moen (foto onder, met Bart van Rookhuizen links van hem op de foto) wist zijn 92kg spieren explosief uit zijn startblok te lanceren naar een 1e plaats op de 60meter. Zijn tijd, 7,55 seconden was ook nog eens een Nederlands record. Bijna tegelijkertijd moest hij kogelstoten. Tamelijk ongetraind, uit stand maar met brute kracht kwam hij tot 12,32 meter. Dat was zowaar een tweede plek.
Simone Herlaar zette als 400 meter specialist de gevestigde sprintnamen te kijk door ondanks een matige start, de 60 meter vrouwen 50, te winnen. Zeker de nummer 2, die dezelfde tijd kreeg toegewezen als Simone, 8,57 seconden, keek alsof ze haar laatste oortje versnoept had.

Roelf Akkerman (foto boven, samen met Anja) was goed weg in zijn race over 60 meter voor mannen 70. Als kersverse master M70 slaagde hij er niet alleen in om twee keer goud te winnen, hij verbeterde met zijn prestaties tevens de Nederlandse records op die nummers. Waar het oude record stond op 9.20 van Pieter Schouten (van maart 2006) liep Roelf 9.15, een evenaring van zijn beste prestatie uit de voorgaande leeftijdsklasse. Op de 200 meter verbeterde hij het oude record nog aanzienlijker: dat stond met 31.12 ook op naam van Pieter Schouten en was van februari 2005. Roelf liep vanuit de moeilijke baan 1 naar 30.84 sec. Echtgenote Anja deed het eveneens goed: zij liep in haar leeftijdsklasse V55 op de 60 meter horden naar goud in 11.41 sec. na een heel goed gelopen race; bij het verspringen eveneens goud met 4.03, en tenslotte nogmaals goud bij het hoogspringen met een sprong van 1. 23 meter.

Helaas had Hans Grapendaal, mannen 65, wat meer problemen met de 60 meter. Na een dramatische start wist hij zich nog wel knap terug te vechten naar een 3e plaats bij de mannen 65 in 9,22. Een 2e plek had er zeker ingezeten.

De bezetting van de mannen 45 en 50 was dusdanig goed op het onderdeel 400 meter dat er eerst in de series gestreden moest worden wie er door mochten naar de finale. Rob Moen en Bart van Rookhuizen in de categorie mannen 50 en Richard Janssens in de categorie M45 wonnen overtuigend hun serie. Ze konden zich zelfs permitteren een beetje met de handrem erop te lopen.
Aan het eind van de eerste dag werden de finales 400 meter gelopen. Simone beet de kop af. Zij onderstreepte haar klasse door met afstand Nederlands kampioen te worden. Haar tijd 63,01 was zo sterk dat het niet misstaan had als ze in de mannenfinale had gelopen. Vervolgens streden Rob en Bart voor de hoogste eer. De voorsprong die Rob op het eerste stuk opbouwde kwam niet in gevaar. Bart moest zich tevreden stellen met de tweede plaats, 54,42 resp. 56,39 seconden. Als laatste aan Richard de schone taak zijn favorietenrol waar te maken. Er was nog wel een gevaarlijke tegenstander waar mee afgerekend moest worden. Richard was echter totaal niet onder de indruk, nam brutaalweg de kop en gaf die niet meer uit handen, 53,46 seconden.

Rob en Bart NK 2015

Reacties

# Rob Moen 16-02-2015 18:15
Bedankt Bart, voor je bovenstaande teksten. Leuk stukje geworden. allemaal gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten
# Peter Aardenburg 17-02-2015 17:00
Echte toppers, allemaal gefeliciteerd,
gouddelvers!

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op