1-0 voor “de oude meester” Rob Moen

Rob Moen NK 200 meterAl weken valt er op de DEM website van alles te lezen over de avonturen van een groepje jonge DEM sprinters, hoe zij aan de weg timmeren en hoe zij zichzelf op de kaart proberen te zetten van atletiekminnend Nederland. Inmiddels zijn ze inderdaad berucht in Nederland (en daarbuiten).
Er is binnen DEM echter nog altijd één sprinter die de aanstormende jeugd nooit in een rechtstreeks duel/op dezelfde wedstrijd heeft weten te verslaan. Een man waar ze nog steeds veel respect voor hebben.....Iedereen weet nu natuurlijk direct dat we het hebben over the one and only, good old Rob Moen!!
In december leek er al een rechtstreekse confrontatie op het programma te staan, maar Rob moest zich toen helaas wegens ziekte terug trekken. Natuurlijk hebben we even stiekem gedacht dat hij de strijd met de jeugd niet aandurfde..... Maar zondag stond er dan toch eindelijk een wedstrijd over 60 meter sprint in Amsterdam op het programma waar jong en oud elkaar gingen treffen. Alhoewel Jamaal met een lichte hamstringblessure moest afhaken, had de jeugd met Jordy en zijn persoonlijk record van 7,61 seconden over 60 meter nog steeds een prima troef in handen om een einde te maken aan de DEM sprint hegemonie van Rob.
Het leek een spannende strijd te worden, zowel Rob als Jordy stonden strak van de spanning aan de start. Maar Rob overtrof zichzelf en de DEM jeugd, en dat eigenlijk met speels gemak. Of zoals hij zelf zei: "Met twee vingers in de neus". Rob klokte 7,62 seconden op de 60 meter en Jordy finishte op gepaste afstand in 7,76 seconden. Jordy was zelfs zo "boos" en teleurgesteld dat hij zijn tijd helemaal niet wilde prijsgeven!! Maar daar komen we toch wel achter hoor Jordy!
Hoe goed Rob eigenlijk liep blijkt wel uit het feit dat hij het Nederlands Record mannen 50+ op slechts 0,03 seconden wist te benaderen. Rob heeft beloofd dat hij op het NK indoor voor masters in Apeldoorn (14 en 15 februari) dit record gaat verpulveren. Rob verpulverde overigens met zijn 7,62 seconden wel al het DEM clubrecord dat met 8,49 seconden op naam stond van Roelf Akkerman. Schrale troost voor Jordy was dat zijn persoonlijk record 7,61 seconden is, en dat Rob 7,62 seconden noteerde. Maar al met al is het voorlopig echt een dikke 1-0 voor "de oude meester".
Er waren natuurlijk ook nog andere DEM atleten actief op de 60 meter sprint in Amsterdam. Persoonlijke records waren er voor Daniel (van 8,24 maar 8,19 seconden) en Nikki (van 8,18 naar 8,15 seconden). Ook Renee was met haar 8,14 seconden weer een indrukwekkend snelheidsduiveltje. Al met al was deze wedstrijd weer een geslaagde test voor de komende serie NK's in Apeldoorn (14/15 februari masters, 21/22 februari senioren en 28 februari/1 maart junioren).

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op